Hlavní obsah

Obří akvárium prasklo a vyplavilo žraloky mezi lidi

Novinky, Jakub Herzán
Šanghaj

Sedm metrů dlouhé a tři metry vysoké akvárium vyplavilo mezi návštěvníky nákupního centra v čínské Šanghaji celkem 33 825 litrů vody a několik žraloků a velkých ryb. K nehodě došlo 18. prosince. Zraněno bylo 15 lidí.

V nákupním středisku prasklo akvárium se žraloky a rybami

 
Článek

Vstup do nákupního střediska okamžitě zaplavilo několik desítek tisíc litrů vody, která při prasknutí z akvária unikla. Podle svědků vše proběhlo nečekaně během vteřiny. Po zemi se všude povalovali žraloci menších velikostí, desítky druhů ryb, ale například i želvy. Bohužel všechna zvířata posléze uhynula.

„Vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo akvárium prasknout. Nebyla vidět žádná prasklina. Najednou se ozvalo křupnutí a ohromná vlna zavalila lidi a vchod do centra. Nikdy jsem se tak nelekl,“ popsal událost zaměstnanec centra.

Lidé byli zraněni hlavně masivními střepy z 25 centimetrů tlustého skla a vlivem nárazu mohutné vlny, nikdo však vážně. Policie příčinu nehody stále vyšetřuje.

Akvárium se stalo nejnavštěvovanějším místem nákupního střediska ihned po otevření před dvěma lety. Denně se na místo, kde potápěči ručně krmili ryby a žraloky, chodilo dívat několik stovek lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám