Hlavní obsah

Svět se baví českým ministrem dopravy, který přišel o řidičák

Novinky, fia

Zpráva o tom, že český ministr dopravy Vít Bárta (VV) přišel o řidičské oprávnění, připadá zahraničním novinářům natolik bizarní, že obletěla svět a dočkala se i mnoha pobavených čtenářských reakcí. Média po celém světě informaci zařadila do svých zpravodajských servisů, a to většinou do zábavních rubrik.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta (VV)

Článek

Bártovi v pondělí sebral řidičský průkaz Městský úřad v Nymburku na půl roku za to, že jel v červenci z vlastní svatby soukromým vozem Maserati bez platné registrační značky. Ministr navíc musí zaplatit pokutu pět tisíc korun. Značku si Bárta podle svých slov utrhl při jízdě na polní cestě. Nalepil si proto na karosérii nálepku s číslem. [celá zpráva]

Titulky zahraničních médií zdůrazňují především paradox, že o řidičské oprávnění přišel právě ministr dopravy. Čtenáři si toho všímají a v diskusích pod články přidávají zajímavé postřehy. „V USA zase udělají z člověka, který podvádí na daních, ministra financí,“ žertuje čtenář na serveru msnbc.com.

Kanadští čtenáři zase poukazují na skutečnost, že čeští ministři jezdí v Maserati a nebojí se s takovým vozem vjet na polní cestu. „My tady v Kanadě pranýřujeme naše politiky za sporné výdaje za tisícovku dolarů, zatímco čeští ministři si jezdí v Maserati po polních cestách,“ přispěl čtenář serveru cbc.ca.

Diskutující si také všímají výše pokuty, která jim připadá směšná. „Asi jim pošle Czech,“ vtipkuje další přispěvatel nad stejnou výslovností anglických slov pro „šek“ a „český“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám