Hlavní obsah

Windows 8 nebudou otravovat uživatele s aktualizacemi

Novinky, mif

Po instalaci aktualizací je v operačním systému Windows 7, stejně jako v předchozích verzích, nutné restartovat počítač. To signalizuje tabulka s 15minutovým odpočtem, která automaticky právě po 15 minutách vypne počítač, pokud nezvolíte v nabídce jinak. V osmičkách Microsoft aktualizace uživatelům zpříjemní a podobné hlášky se nebudou vůbec objevovat.

Článek

Okno, které nutí uživatele restartovat počítač po instalaci aktualizací, nahradí pouhá hláška s informací o nutnosti restartu. Ta nebude uživatele otravovat během práce na PC, ale objeví se pouze na přihlašovací obrazovce.

Foto: Novinky

Okno, které nutí uživatele restartovat PC po instalaci aktualizací ve Windows 7.

Restartovat počítač bude údajně nutné jen jednou měsíčně, uvedl na vývojářském blogu Microsoftu prezident divize Windows Steven Sinofsky. Restart bude nejspíš vyžadován každé druhé úterý v měsíci, kdy americký softwarový gigant vydává vždy pravidelné aktualizace.

Windows 8 přinesou celou řadu změn. Řeč je například o práci s okny - pokud máte otevřené okno s editorem fotek a zároveň chcete spustit program s e-mailovou schránkou, stačí jej přetáhnout do volného prostoru na ploše. Windows pak automaticky změní velikost otevřených oken tak, aby na obrazovce vše bylo dobře viditelné.

Uživatelské prostředí nových Windows je velice podobné již dříve představenému mobilnímu systému Windows Phone 7. Řeč je například o uzamčené obrazovce, na které je kromě fotografie zobrazeno datum, čas a naplánované schůzky.

Pracovní plochu nahradila obrazovka s názvem Start, která v dlaždicích seskupuje nejpoužívanější programy. Mezi jednotlivými dlaždicemi se přitom může uživatel pohybovat pouhým pohybem prstu ze strany na stranu. Pochopitelně pouze u počítačů s dotykovým displejem.

Foto: Novinky

Windows 8

Vlastní dlaždici by v novém operačním systému měl mít každý program a lidé si budou moci nastavit, jak přesně by měla vypadat. Například hudební složka tak může být zastoupena ikonou přehrávače, nebo se na ní mohou zobrazovat poslední přehrávaná alba a interpreti.

Přímo ve Startu pak bude možné zobrazovat několik posledních došlých e-mailů, a to i bez spuštění poštovní schránky. Mezi dlaždicemi s programy bude možné umístit i takzvané widgety. Ty nejsou ničím novým pro majitele Windows 7 a starších Vist. Jedná se o buňky, ve kterých se zobrazují například informace o počasí, kalendáři i akciích a kurzech.

  • Přehled nejzajímavějších změn v operačním systému Windows 8 naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám