Hlavní obsah

S extrémně odolnými smartphony se roztrhl pytel

Novinky, zgl

Výrobci se snaží prakticky každý rok před Vánocemi zaujmout zákazníky novými chytrými telefony. Letos řada z nich vsadila na přístroje s extrémně odolnou konstrukcí, která ochrání smartphone před pády, prachem a v nejednom případě i vodou.

Foto: koláž Novinky.cz

Zleva RugGear RG-700, Kazam Thunder 340R a Cat S50

Článek

Jednou z novinek je Cat S50, který nabídne 4,7palcový dotykový displej. Rozlišení panelu, jehož celou plochu chrání odolné sklo Gorilla glass 3, je 1280 x 720 obrazových bodů. Díky speciální konstrukci je telefon možné ovládat i mokrýma rukama.

Foto: archív výrobce

Cat S50

Smartphone splňuje certifikaci IP67 i armádní normu odolnosti MIL-STD 810G. To v praxi znamená, že telefonu nevadí prach, voda (do hloubky jednoho metru), špína ani pády z velkých výšek (až 1,8 m). Dokáže navíc pracovat i při extrémních výkyvech teplot, od –25 do 55 °C.

Novinka je poháněna čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,2 GHZ, který je doplněn o 2 GB operační paměti. Úložný prostor nabídne velikost 8 GB a je možné jej dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu microSD. Vše pracuje pod operačním systémem Android 4.4 KitKat.

Vyšší odolnost pro náročné

Cat S50 je na tuzemském trhu již v prodeji. Podle Zboží.cz ceny startují na 12 400 Kč. O téměř čtyři tisíce dráž, za bezmála 16 000 korun, se pak prodává další odolná novinka – RugGear RG-700.

Foto: archív výrobce

RugGear RG-700

Smartphone společnosti RugGear má ještě větší obrazovku. 5,3palcový displej však nabízí nižší rozlišení než konkurenční Cat S50, konkrétně 960 x 540 bodů. Nižší je také výkon tohoto stroje. Dvoujádrový procesor si musí vystačit pouze s taktem 1 GHz a 1 GB operační paměti.

Jak je tedy možné, že je cena vyšší? Model RG-700 totiž splňuje přísnější certifikaci IP68. Hlavní rozdíl je v tom, že může být ponořen do dvakrát větší hloubky, tedy až do dvou metrů po dobu 30 minut. Pracovat pak zvládne při teplotách od –20 do 60 °C.

Cena hraje prim

Především atraktivní cenovkou se pak snaží nalákat novinka Kazam Thunder 340R, která se na pultech tuzemských obchodů objeví v horizontu několika týdnů. Nabízet se bude za pět tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Kazam Thunder 340R

I přes nižší pořizovací cenu novinka splňuje certifikaci IP 67. Přístroji tedy nevadí prach, voda a díky pogumovaným bočnicím ani pády z výšky. Společnost Kazam navíc stejně jako u svých ostatních chytrých telefonů nabízí nadstandardní službu bezplatné výměny rozbitého displeje v prvním roce od koupi zařízení, pokud zařízení nebylo poškozeno úmyslně.

Čtyřpalcový displej disponuje rozlišením 480 x 800 pixelů. Pracovní tempo udává pod operačním systémem Android 4.4 KitKat čtyřjádrový procesor Qualcomm při frekvenci 1,2 GHz. Kapacita operační paměti činí 1 GB a úložný prostor 4 GB. Thunder 340R navíc dokáže pracovat se dvěma SIM najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám