Hlavní obsah

Seznam.cz nabídne Věštce, off-line mapy celého světa i novou domovskou stránku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik zásadních inovací si pro své uživatele připravila společnost Seznam.cz. Během září a října přijde zcela nová mobilní aplikace Můj Věštec, off-line mapy celého světa či ostré nasazení nové domovské stránky. Česká internetová jednička bude lákat také na vylepšený Seznam.cz Prohlížeč či novou podobu serveru Hry.cz.

Podzimní novinky od společnosti Seznam.czVideo: Novinky

 
Článek

Velkého vylepšení by se měla dočkat mobilní aplikace Mapy.cz. Už v říjnu budou pro majitele chytrých telefonů s operačním systémem Android k dispozici mapové podklady evropských zemí. Další státy světa by měly postupně přibývat v průběhu podzimu.

S vylepšenou verzí aplikace Mapy.cz, která bude podporovat off-line mapy celého světa, se počítá samozřejmě také na platformách iOS a Windows Phone. Verze pro chytré telefony a počítačové tablety s tímto operačním systémem však přijdou později v tomto roce.

Foto: Seznam.cz

Aplikace Mapy.cz nabídne off-line mapy celého světa.

„Snažíme se, aby podkladová data pro jednotlivé země zabírala co nejméně místa. Německo se nám zatím nepodařilo dostat pod 1 GB, ale například oblíbená místa letních dovolených, jako je Chorvatsko či Itálie, nebudou o moc větší, než jsou data pro ČR. Zatím nabídneme v off-line módu pouze podkladová data. Na tom, aby šlo v mapách světa i off-line hledat stejně jako v ČR, budeme pracovat v dalším roce,“ řekl Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Horoskopy v mobilu

Pro chytré telefony je určena i zcela nová aplikace Můj Věštec. Jak již samotný název napovídá, ta bude zaměřena na milovníky horoskopů a astrologie. Na denní bázi bude nabízet různé předpovědi – například horoskop, kartu či číslo dne.

Zajímavé je však to, že aplikace nabídne zároveň také přímou interakci s věštcem. Kromě klasických horoskopů tak budou mít lidé možnost pokládat své konkrétní dotazy přímo skutečnému věštci. První čtyři dotazy budou vždy zdarma, za další pak uživatelé zaplatí.

Aplikace Můj Věštec vyniká poměrně intuitivním prostředím, které připomíná nějaký jednoduchý komunikační program. Ke stažení bude v nejbližších dnech.

Foto: Seznam.cz

Ukázka aplikace Můj Věštec

Nová domovská stránka i Hry.cz

Už od března testuje společnost Seznam.cz svou novou domovskou stránku. Ta prošla od té doby celou řadou vylepšení a úprav, co aktuálně umí a nabízí, se dočtete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

V současnosti používá novou domovskou stránku Seznam.cz každý den přes 35 % uživatelů. Od října proto plánuje společnost starou verzi webu vypnout.

Foto: Seznam.cz

Nový Seznam.cz

Ne všechny nové změny jsou vidět na první pohled. Pracuje se například i na inovacích ve fulltextovém vyhledávání. Vývojáři v poslední době intenzivně pracovali na zkvalitnění rozpoznávání obrázků, což se využívá v různých oblastech.

„Třeba to, že dokážeme poznat objekt, který je na obrázku, aniž bychom se spoléhali na texty k obrázku připojené, nám umožňuje dělat lepší automatické výřezy fotek u náhledových obrázků ve výsledcích vyhledávání ve zpravodajském obsahu. Dokážeme rozpoznat, kde na obrázku je obličej, a automaticky jej umístit do výřezu z fotky poutající na zpravodajský článek,“ doplňuje Zima.

K nepoznání se promění server Hry.cz, který doposud fungoval jako on-line herna. Na přelomu září a října proto bude spuštěna betaverze nového webu. Na něm bude redakce radit návštěvníkům s výběrem konkrétní hry na míru, chybět nebudou ani recenze a hodnocení jednotlivých titulů. On-line tituly samozřejmě ze serveru Hry.cz nezmizí, kromě nich ale přibude také možnost stažení či koupě dalších her.

Seznam.cz Prohlížeč v novém

V říjnu by se měli velké aktualizace dočkat také uživatelé Seznam.cz Prohlížeče. Ta nabídne například automatickou synchronizaci hesel s mobilní verzí, ale také zcela novou funkci – maskot Krasty bude schopen přímo z výsledků vyhledávání nabídnout uživateli doplňující informaci. V podstatě jde o integraci fulltextového vyhledávání přímo do prohlížeče.

Foto: Seznam.cz

Nový Seznam.cz Prohlížeč

„Začali jsme u informací o firmách. Pokud si například prohlížíte stránky konkrétní banky, dokáže k ní Krasty najít a v panelu po pravé straně zobrazit další užitečné informace. Pokud máte zapnutou geolokaci, umí například zobrazit nejbližší pobočku, její otevírací dobu nebo třeba uživatelská hodnocení ze serveru Firmy.cz. Myslíme si, že tyto a další podobné informace je skvělé mít přímo v prohlížeči a nemuset je složitě hledat na různých místech webových stránek, nebo dokonce někde úplně jinde,“ popsal výhody chystané novinky Zima.

Kvůli všem chystaným inovacím bude Seznam.cz nabírat i nové pracovní síly. „Rok 2015 je pro nás sezónou intenzivní evoluce. Od poslední tiskové konference na jaře tohoto roku jsme investovali více než 200 tisíc hodin práce našich vývojářů a programátorů do úpravy současných služeb a vývoje několika zbrusu nových. Dnes oznamujeme jejich spuštění. Kromě toho vyzýváme všechny vývojáře, programátory, produkťáky i návrháře, kteří chtějí být hrdí, že pracují v největší české internetové firmě, ať se nám ozvou. Hledáme další desítky lidí,“ říká k tomu Zima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám