Hlavní obsah

Sázkaři přechytračili Tipsport a chtějí vyplatit výhru 342 miliónů

Praha
Aktualizováno

Skupina sázkařů se pokusila obejít systém internetových kurzových sázek společnosti Tipsport. Sázkaři v noci vyhráli přes 342 miliónů korun. Tvrdí, že úspěšně vsadili neobvyklou, ale podle nich povolenou kombinaci na zápasy NHL. Tipsport ale s odvoláním na herní řád popírá, že by kombinace patřila mezi povolené.

Foto: Dušan Veselý, ČTK

Článek

Na případ upozornil server Aktuálně.cz. Sázející si vsadili na střelce v jednom ze zápasů NHL a trefili se. Kurz na tuto sázku byl 2,7:1. Vsadili pouze pět korun, jenže na tiketu opakovali stejnou sázku mnohokrát, takže nakonec se celkový kurz vyšplhal na mnohem vyšší hodnotu.

"Několik sázkařů porušilo herní plán Tipsportu a zařadilo na své tikety takzvané podpůrné sázky, které v kursovém sázení nejsou povoleny. Opakovaně na jeden tiket zařadili stejnou příležitost, a pokusili se tak zmnohonásobit svoji výhru a neprávem se obohatit," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Tito klienti podle Ježka zneužili softwarového nedostatku, který v systému vznikl v důsledku nasazení nové aktualizované verze internetové aplikace v minulém dni. Tipsport vyhodnotil tyto sázky jako neplatné a výhry bude vyplácet bez podpůrných sázek. Ty si musí kontrolovat sázející sami, podotkl Ježek.

Schyluje se k bitvě právníků

"Sázkaři se hromadně obrací na právníky," řekl serveru jeden ze sázejících.

Také Tipsport zvažuje následný právní postup vůči sázkařům, kteří prý o případu jednostranně informovali média. "Jednání sázkařů, kteří šířili nepravdivé údaje o společnosti, když zkreslili informace a označili naše jednání za protiprávní, chápeme jako neoprávněný zásah do dobré pověsti obchodní skupiny Tipsport. V tuto chvíli nelze vyloučit ani variantu podání trestního oznámení," uzavřel Ježek.

Takovouto sázku, tedy opakované vsazení na stejný zápas na jediném tiketu, zakazují všechny sázkové kanceláře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám