Hlavní obsah

Dnes ráno s Petrem Bláhou. Počasí na ČT hlásil v přímém přenosu první bezdomovec

– Praha
Novinky, her

Jako moderátoři zpráv o počasí se na České televizi během následujících čtyř sobot a nedělí objeví bezdomovci v roli televizních rosniček. V rámci projektu neziskové organizace DivaDNO se jako první na televizní obrazovce ukázal Petr Bláha.

Bezdomovec Petr Bláha hlásí počasíVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Živý vstup se v rámci vysílání Studia 6 Víkend odehrával v pražském Podolí. Bezdomovec Petr Bláha si až na několik drobných chyb vedl dobře. Od profesionála se odlišoval především „lidštější mluvou.“

„Mám dojem, že následující dny se počasí moc nezmění, můžeme očekávat, že večer začne slabě sněžit i v nížinách, takže začne bejt zima, já už to cítím na rukách,“ odpověděl na otázku moderátorky Bláha.

Během následujících víkendů se ve vysílání Studia 6 Víkend objeví také bezdomovci Emil Jíra, Jan Verteleckyj a Jan Kuchta. Všichni čtyři budou svými vstupu obohacovat klasické vysílání o vlastní postřehy z pohledu člověka, který žije nebo žil na ulici.

Projekt navazuje na evropskou sociální kampaň Days Of Hope, která byla na začátku letošního roku realizována v několika evropských zemích.

Ruská bezdomovkyně hlásí počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám