Hlavní obsah

Rychlík vjel v Neratovicích na kolej proti stojícímu vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neratovice
Aktualizováno

V Neratovicích na Mělnicku se v sobotu večer dostaly na stejnou kolej dva vlaky. Přijíždějící rychlík vjel na tutéž trať, na které stál jiný osobní vlak. Pravděpodobně kvůli lidské chybě. Strojvedoucímu se podařilo včas zastavit. Oba rychlíky od sebe dělilo víc než sto metrů, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Rychlík z Prahy do Turnova stál ve stanici, rychlík z Tanvaldu do Prahy vjížděl kolem 20:00 do stanice kvůli poruše zabezpečovacího zařízení na pokyn přivolávací návěsti.

Podle Drápala nejel větší rychlostí než 30 kilometrů v hodině. "Strojvedoucí tohoto rychlíku zastavil vlak bez použití rychlobrzdy provozním brzděním," doplnil mluvčí.

Podobná událost se v polovině září stala v Brně-Chrlicích. 17. září tam proti sobě po jedné koleji vyjely dva osobní vlaky. Zastavily 70 metrů od sebe, nikdo nebyl zraněn. Podle předběžných závěrů vyšetřování byla příčinou zřejmě chyba člověka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám