Hlavní obsah

Víkend slibuje nádherné počasí, červenec se má taky vydařit

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do konce školního roku vydrží příjemné letní počasí s odpoledními maximy kolem 25 stupňů s poměrně čistou oblohou. Podle českého hydrometeorologického ústavu by se neměly o víkendu vyskytnout prakticky žádné srážky, v průběhu týdne by měl být nárůst oblačnosti ojedinělým jevem.

Foto: Ramík Drahoslav, ČTK

Červenec by měl být celý na koupání.

Článek

O víkendu čekají Česko slunečné dny, obloha bude skoro jasná až polojasná, rtuti teploměrů se mohou v odpoledních hodinách vyšplhat až k 25 stupňům Celsia. „Všechno nasvědčuje tomu, že by se neměly vyskytnout téměř žádné srážky,“ sdělil Novinkám mluvčí ČHMÚ Petr Dvořák.

Podle něj by podobné počasí mělo vytrvat i po celý následující týden. Oblačno by mělo být jen zcela výjimečně, stejně tak zřídka se mohou po ránu vyskytnout mlhy. Meteorologové sice předpokládají, že kolem úterý se ojediněle mohou objevit bouřky, vydatnější deště ale údajně přes týden nehrozí.

Pravé léto se odrazí i na teplotách, po celou dobu se budou ty nejvyšší pohybovat v intervalu mezi 25 až 28 stupni Celsia, místy mohou vystoupat až na hranici tropických 30 stupňů.

A příznivá čísla přináší i dlouhodobá předpověď. Podle ČHMÚ by mělo být obdobně po celý červenec kromě krátkého období kolem 10. července, kdy by se obloha mohla zatáhnout a zůstat pod mrakem. „Jinak ale celý červenec bude krásně a teplotně nadprůměrný,“ avizuje Dvořák.

Podle ČTK je navíc díky pozvolnému nástupu léta a chladnějším teplotám ve většině přírodních koupališť v Česku čistá voda, bez sinic a řas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám