Hlavní obsah

Magazín pro gaye zveřejnil video s Topolánkem. Tuší, kdo na něm chtěl vydělat

Novinky, Jiří Mach

Magazín Lui v pondělí zveřejnil na svém webu celý videozáznam, na kterém předseda ODS Mirek Topolánek uvedl několik kontroverzních výroků. Šéfredaktor časopisu pro homosexuály Jakub Starý Novinkám sdělil, že Topolánek o natáčení dobře věděl, omluvil se mu však za to, že se záznam dostal na veřejnost. Redakce má prý důkazy o tom, kdo má zveřejnění na svědomí, politický motiv v tom však podle Starého nebyl.

Článek

Pod Topolánkem se kvůli aféře houpe židle, po jeho rezignaci volají i straničtí kolegové.  [celá zpráva]

„Byl jsem u celého focení. Pan Topolánek moc dobře věděl, že je natáčený. Na konci toho záznamu pak pan Topolánek přejde před kameru a zařve 'Bylo to super‘,“ řekl Starý.

Nebyl v tom politický záměr, míní šéfredaktor

„Za to, že se to dostalo do médií, bychom se tímto rádi omluvili, je nám to opravdu líto. Současně je mou povinností uvést, že ony hojně diskutované věty, které pan Topolánek vyřkl byly skutečně vyřčeny s dobrým záměrem a ve výsledku vytrženy z kontextu. Video bohužel neobsahuje části našeho rozhovoru, kde pan Topolánek hovoří o svých liberálních postojích,“ uvedl k původně sestříhané verzi, kterou zveřejnil server Blesk.cz.

Redakce však už má údajně v rukách důkazní materiály usvědčující člověka, který záznam serveru předal. O relevantnosti důkazu hodlá Starý jednat ještě se zástupci médií. Odmítl říci, o koho se jedná. „Pokud se ukáže, že to ta osoba skutečně udělala, tak je jasné, že za tím stálo nějaké finanční přilepšení, rozhodně by v tom neměl být nějaký politický záměr,“ naznačil pouze možnou motivaci dotyčného Starý.

Topolánek prý zanechal dobrý dojem

Podle něj byl šéf ODS byl po celou dobu fotografování, během něhož byl záznam neformálního rozhovoru pořízen, dobře naladěn a zanechal dobrý dojem.

„Já osobně jsem z toho měl velmi dobrý pocit, protože pan Topolánek byl alespoň upřímný, v tomto mě překvapil, protože jako nejmocnější nástroj moci vnímám lež. Některé jeho názory nesdílím, ale každý má svůj názor, já jsem mu za něj poděkoval,“ řekl mimo jiné šéfredaktor.

Do redakce prý volal Langer

V sobotu se pak po zveřejnění videa redakci ozval místopředseda ODS volební manažer strany Ivan Langer.

„Včera jsem akorát mluvil s panem Langerem, který mě kontaktoval, abychom se spolu domluvili na dalších krocích, které jsme za spolupráce provedli. Nicméně jsme se domluvili, že si ještě dnes zavoláme, ale nic takového se dosud nestalo. Snažil jsem se ještě panu Langerovi dovolat, bezúspěšně,“ doplnil šéfredaktor Luie.

Jak spolupráce s místopředsedou ODS vypadala, odmítl šéfredaktor komentovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám