Hlavní obsah

Údajný útočník na Dolejšovu dceru vyloučen nebyl, má známou advokátku

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kauza šikany dcery komunistického poslance Jiřího Dolejše nabírá na obrátkách. Obhajoby studenta soukromého gymnázia Lukáše Poláška, který se měl údajně šikany dopustit, se ujala známá advokátka Klára Veselá Samková. Podle ní ještě v pátek hrozilo studentovi vyloučení. To už ale není po středeční intervenci advokátky pravděpodobné. Student také tvrdí, že se žádného útoku nedopustil, vylepoval prý jen antikomunistické samolepky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec KSČM Jiří Dolejš

Článek

Veselá Samková to uvedla ve středečním  tiskovém prohlášení.

„Po dnešním jednání právní zástupkyně Lukáše Poláška s vedením školy se jeví pravděpodobným, že dojde k přehodnocení situace pedagogickým sborem i vedením školy,“ sdělila Veselá Samková. Pohrozila ale, že pokud by potrestání studenta hrozilo, bude žádat vyšetření celého případu. Polášek podle Veselé Samkové popírá, že na Dolejšovu dceru Vendulu zaútočil. [celá zpráva]

Celý takzvaný útok na V. Dolejšovou spočíval v tom, že jedna z jejích spolužaček jí jednu ze samolepek přilepila na záda.
advokátka Klára Veselá Samková

„L. Polášek naprosto popírá, že by na Vendulu jakýmkoliv způsobem on sám nebo kdokoliv jiný útočil. Pokud se domů vrátila s boulí na hlavě, rozhodně to nebylo výsledkem napadení nikým ze spolužáků,“ uvedla advokátka.

Podle Veselé Samkové spočívala propagace antikomunismu, které se měl student dopustit, v tom, že nalepil samolepky s protikomunistickým obsahem na vnitřní strany dveří kabinek chlapeckých záchodků. Připustila, že samolepky byly staženy z nacionalistických portálů. Jejich motivy se ale podle ní objevují i na stránkách dekomunizace.cz. Pokud jde o útok na Dolejšovu dceru, podle Veselé Samkové šlo pouze o nalepení jedné ze samolepek na její záda.

Dolejš chce pro dceru klidné studium

„Celý takzvaný útok na V. Dolejšovou spočíval v tom, že jedna z jejích spolužaček jí jednu ze samolepek přilepila na záda,“ tvrdí advokátka. Student Polášek podle Veselé Samkové uvádí, že poslancova dcera není v kolektivu oblíbená.

„Protože třída je spíše pravicově politicky orientovaná, je pravda, že na adresu jmenované padla – a to již i v dávnější minulosti minulého školního roku – slova, že V. Dolejšová je „podrazák“ po komunistickém otci a podobně,“ tvrdí advokátka.

Poslanec KSČM Dolejš v reakci na prohlášení advokátky a studenta uvedl: „Mám jediný zájem, aby holka mohla v klidu a bez šikanování studovat,“ řekl ve středu Právu.

Pokud se jedná o řešení kauzy v rámci školy, Dolejš zdůraznil, že je to věc, která jde absolutně mimo něj. „Jakým způsobem se k tomu postaví rodiče toho studenta, je zcela jejich věc,“ řekl ještě k angažování známé advokátky. Dolejšova dcera žije po rozvodu rodičů s matkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám