Hlavní obsah

Na demonstraci proti maturitám se sešla jen hrstka studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Studentů, kteří se ve čtvrtek znovu rozhodli demonstrovat proti zavedení státních maturit, se na pražském Palackého náměstí sešla zhruba stovka. K podpoře demonstrace se na komunitním serveru Facebook přitom přihlásilo kolem pěti tisíc lidí. V červnu se podobného protestu zúčastnilo na sedm tisíc studentů.

Článek

Po začátku demonstrace, který byl naplánován na 14. hodinu, bylo na Palackého náměstí pouze kolem stovky studentů a množství novinářů a dohlížejících policistů.

Demonstranti se následně začali přesouvat na Císařskou louku, kde by měl protest pokračovat koncertem několika hudebních skupin. Závěr akce je naplánován na 22 hodinu.

Na rozdíl od studentské demonstrace konané 19. června organizuje nový protest pouze hnutí Green Revolution (GR), které je spojené s Demokratickou stranou zelených.

Státní maturity měly podle původních předpokladů odstartovat v roce 2008, kvůli nepřipravenosti byly o dva roky odloženy. Studenti nyní požadují další odklad. S maturitami nesouhlasí ani ODS a ČSSD.

Na podzim chce ministerstvo školství na některých školách uspořádat generální zkoušku, která by měla být pro konečnou podobu státní maturity zásadní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám