Hlavní obsah

Vajíčkoví útočníci složili před radnicí v Kolíně zbraně

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

Skupina mladých lidí, která stála za vznikem iniciativy Vejce pro Paroubka v každém městě, začala v pátek ráno skládat "zbraně". V Kolíně Lukáš Botka, který hodil na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka první vejce v letošní předvolební kampani, se rozhodl akci zastavit.

Článek

"Pokládáme tady vajíčka a chystáme se jít k volbám,“ řekl Botka, když do krabice před kolínskou radnicí pokládal vajíčko. K němu se přidal Matěj Forst, který inicioval další akce prostřednictvím facebooku.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Lukáš Botka a Matěj Forst, kteří stáli za založením akce Vejce pro Paroubka v každém městě, v pátek ráno složili zbraně před kolínskou radnicí.

"Rozhodně jsem nečekal, že se to takhle zvrhne, dalo se čekat, že se hodně lidí přidá, že to bude kolem 50 tisíc, to nás překvapilo,“ uvedl Botka.

"Rozhodně jsme nechtěli, aby se to zvrhlo v to, co se stalo v Praze. Za to nejsme zodpovědní,“ dodával Botka a jeho kolega Forst doplnil, že s takovým projevem rozhodně nesouhlasí. "To bylo hrozné, museli jsme po chvíli odejít. To byl dav, ta masa lidí byla neukočírovatelná,“ dodal Forst.

Hlavní terč vajíček zhodnotil gesto demonstrantů kladně. "Oceňuji to, protože každý, kdo udělá chybu, by si tu chybu měl uvědomit,“ reagoval Paroubek na páteční tiskové konferenci v Lidovém domě na složení zbraní vajíčkovými útočníky.  

Vypnutí světelných poutačů byla snad chyba

Šéf ČSSD Jiří Paroubek se také vyjádřil k vypnutí desítek panelů s volební reklamou ČSSD. O Liborovi Hájkovi, vlastníkovi společnosti Eltoda, která má v pronájmu od hlavního města Prahy sloupy veřejného osvětlení, na tiskové konferenci v Lidovém domě řekl, že jej zná jako korektního člověka. "Doufám, že se zachová korektně i v tomto případě,“ doplnil s tím, že věří, že vypnutí panelů ČSSD byla technická chyba. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám