Hlavní obsah

ODS zveřejnila patetické video o zradě

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Občanští demokraté v sobotu zveřejnili na světovém serveru YouTube vlastní video, ve kterém srovnávají současné svržení vlády s mnichovskou zradou v roce 1938 či vpádem sovětských vojsk na české území v roce 1968. Na snímku kromě archivních záběrů vystoupí pouze senátor za ODS Tomáš Töpfer.

Článek

„Český stát byl několikrát zrazen a poražen kvůli nenaplněným ambicím a vlastní malosti. Takovou porážkou je i vyslovení nedůvěry vládě v době, kdy Česká republika stojí v čele Evropy,“ zazní ve více než minutovém videu.

Převážně černobílý snímek začíná v roce 1938, pokračuje rokem 1948, kdy se k moci dostali komunisté, a následují obrázky tanků ze sovětské invaze v roce 1968.

„To, co Čechům chybí je paměť a jestli ji nemají, tak je dobrý, aby si to zapsali do svých zápisníčků, co se stalo. Protože jednou, až si zase budou stěžovat, že nás svět nebere vážně a že jsme takoví malí a zrazený, tak aby si vzpomněli, že největším nebezpečím pro Čechy jsme sami sobě,“ řekl v závěru senátor za ODS Tomáš Töpfer.

Poté video končí Töpferovo ozvěnou „sami sobě“ a zabírající Jiřího Paroubka z ČSSD.

Jedná se o hysterii

Podle politologa Zdeňka Zbořila video svědčí o nízké politické kultuře a zejména o hysterii. "Úplně mě mrazí v zádech. Svědčí to o nějaké hysterii. Četl jsem některé rozhovory s Topolánkem a ta hysterie začíná u něj," řekl Novinkám Zbořil.

Podle něj lze očekávat, že rozkol u občanských demokratů se ještě prohloubí. "Jako by neměli koncepci a perspektivu. Chtějí vytlouct kapitál z aktuálních věcí, ale otázka je, zda se to již neotáčí proti nim," uvedl politolog.

Reklama

Výběr článků

Načítám