Hlavní obsah

VIDEO: Opilý Němec nezvládl smyk a skončil s BMW v řece

Právo, pab
PLZEŃ

U kuriózní dopravní nehody zasahovali v pátek dopoledne záchranáři v Plzni. Na Rolnickém náměstí v městské části Lobzy sjel do řeky devatenáctiletý Němec v automobilu BMW. Nedobrovolnou koupel přežil stejně jako jeho stejně starý spolujezdec bez vážnější újmy na zdraví. Policisté mu ale v dechu naměřili téměř jedno promile alkoholu.

BMW skončilo v řeceVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle svědka řidič bavoráku na křižovatce prudce odbočil doleva a dostal smyk. "To ho vyneslo mimo vozovku na svah, který je už součástí břehu řeky. Po pěti metrech skončilo auto uprostřed řeky. Z něho vylezli dva kluci, nebyli viditelně zranění, spíš dezorientovaní a v šoku. V řece je v tom místě jen asi půlmetru vody,“ řekl na místě Právu cyklista, který divoký manévr řidiče sledoval.

:. Řidič zastavil jízdu vozu až v plzeňské řece Úslavě.foto: Právo/Patrik Biskup

Mluvčí hasičů Alena Marešová potvrdila, že když hasiči dorazili na místo, posádka vozidla už byla venku na břehu. "Pomocí lana a navijáku jsme automobil vytáhli z řeky,“ doplnila mluvčí.

:. Hasiči připevňují vyprošťovací lano k vozidlu.foto: Právo/Patrik Biskup

Jak dodala, z vozidla unikl olej, který hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu a dvou norných stěn. Na místě nehodu šetří policie. Její mluvčí Martina Hábrová potvrdila, že řidič nadýchal 0,92 promile alkoholu. "Odvezli jsme ho k lékaři na odběr krve,“ dodala.

:. Hasiči vyprošťují vůz z řeky Úslavy.foto: Právo/Patrik Biskup

Reklama

Výběr článků

Načítám