Hlavní obsah

Psychicky vyšinutý veterinář střílel z balkónu na lidi

Právo, Vladimír Vácha
STRAKONICE
Aktualizováno

Psychicky nemocný 41letý veterinář z Poříčí na Strakonicku střílel na budovu obecního úřadu. Před šestou hodinou na ni pálil z bytu svého okna z kulovnice, brokovnice, pistole, praku a zřejmě i kuše nebo luku.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Veterinář vystřílel do budovy obecního úřadu v Poříčí desítky kulek i šípy.

Článek

„Vykřikoval, že je hrdina a přitom se dožadoval přítomnosti některých známých osobností s tím, že jsou ohroženi stejně jako on. Přitom pálil na budovu postupně z kulovnice, pistole, brokovnice, potom i z kuše a nakonec z praku,“ sdělila Právu mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Vše nasvědčuje tomu, že zmatený muž, který pochází ze Slovenska, bojoval s Československem. Nápis tohoto znění před incidentem vyryl i na kapotu dodávky zaparkované v ulici.

Muž střílel z okna svého bytu na asi dvacet metrů vzdálenou budovu, která slouží jako obecní úřad i potraviny. „Není normální, v poslední době bylo o strach se s ním setkat. Byl stále ozbrojen a s řadou lidí tady se i soudil. Naštěstí tentokrát to dopadlo dobře, protože ho v rekordní rychlosti zadržela zásahová jednotka,“ sdělila Právu svědkyně z Poříčí.

:. Veterinář vystřílel do budovy obecního úřadu v Poříčí desítky kulek i šípy.foto: Právo/Pavel Orholz

Policisté stále zjišťují na místě škody, které svým řáděním způsobil, z fasády obecního úřadu trčí několik šípů a jsou vysypaná i některá okna. Na místě zasahovala i záchranná služba, protože muž zjevně není psychicky v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám