Hlavní obsah

Prosklený chodník trčí nad nekonečným prázdnem

Vyhlídková skleněná lávka otevřená na jihozápadě Číny má být nejdelší na světě. Sedmadvacetimetrový chodník s panoramatickými vyhlídkami ale není nic pro ty, kdo trpí závratí. Má tvar podkovy a vybíhá přímo nad údolí ve výšce 716 metrů nad zemí. Kdo chodníkem projde, má pocit, jako by kráčel vzduchem, napsal britský list Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhlídkový chodník ve výšce 716 metrůVideo: Reuters

 
Článek

Stezka v Čchungčchingu v národním parku Lungkang prý svou délkou pokořila i skleněný chodník v Grand Canyonu v Arizoně, a to o pět metrů. Název chodníku v čínštině znamená „konec mraků". Je celkem výstižný vzhledem k tomu, že se odvážlivcům pod nohama otevírají stovky metrů prázdna.

BEZ KOMENTÁŘE: Čína se může pochlubit také skleněným chodníkem na skalní stěně ve výšce přes 1400 metrů u čínského města Čang-ťia-ťie

Na prosklenou vyhlídku by se vešlo až 200 turistů, ale vedení parku omezilo počet návštěvníků na 30, aby si ji mohl každý z nich pohodlně užít. Navíc tlačenice ve výšce přes 700 metrů by byla asi velmi nepříjemným zážitkem.

Vstupné vyjde na 60 jüanů (asi 240 korun). Návštěvníci mohou strávit na stezce půl hodiny. Některým však jistě postačí i několik minut.

Můstek má odolat zemětřesení dokonce až o síle osm stupňů a má vydržet i tajfuny. Výstavba, která začala loni v březnu, vyšla v přepočtu na 142 miliónů korun. Původně se vyhlídka měla otevřít letos v květnu. Dokončení se ale nakonec stihlo trochu dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám