Hlavní obsah

Seriálový nadšenec si proměnil pokoj ve stroj času

Novinky, Bohumila Kunertová

Každý film či seriál si najde své fanoušky, i když se nejedná o bůhvíjak slavný počin. Známý britský sci-fi seriál Doctor Who, který se dočkal již několika zpracování, si rozhodně na nezájem fanoušků stěžovat nemůže. Jednoho dokonce nadchl natolik, že si podle jeho vzoru přeměnil pokoj ve stroj času.

Foto: Profimedia.cz

Stačí trocha fantazie a šikovnosti a máte doma vlastní stroj času.

Článek

Pro ty, kteří seriál neznají, na úvod malá základní informace. Ústřední postavou seriálu je Pán času označovaný jako Doktor, který ve svém stroji času s názvem TARDIS (zvenku obyčejná modrá policejní budka, uvnitř důmyslný stroj) putuje do minulosti či budoucnosti, kde řeší rozličné více či méně náročné situace, které během jeho "návštěvy" nastanou.

Foto: Profimedia.cz

Herec Matt Smith jako Doctor Who a stroj času TARDIS

A právě TARDIS (stroj času a současně i Doktorův domov), respektive jeho vnitřní vybavení, uchvátilo mladého Australana JP Foxe natolik, že si podle stejného vzoru vybavil a zařídil i vlastní pokoj.

Foto: Profimedia.cz

Jen práce na podlaze trvaly Foxovi tři týdny.

Foto: Profimedia.cz

Působivé, jen nastoupit a můžete cestovat časem ...

Uprostřed zahrady si postavil malý jednopokojový domeček, který si vybavil přesně podle vzoru TARDISu. Celá stavba ho vyšla na 980 liber (cca 30 500 korun).

"Vždy jsem byl kreativní a toužil jsem dělat neobvyklé věci. A tenhle seriál byl ten správný popud k tomu, abych postavil něco takového," svěřil se o svém výtvoru serveru Daily Mail Fox.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní ovládací panel TARDISu v provedení Australana JP Foxe

Britský seriál Doctor Who začala stanice BBC vysílat poprvé v roce 1963. Od té doby si získal řadu fanoušků, dočkal se mnoha zpracování a byl označen za nejúspěšnější vědeckofantastický seriál všech dob. Mimo to jde také o nejdéle běžící televizní sci-fi seriál, díky tomu byl i oficiálně zapsán do Guinessovy knihy rekordů.

Reklama

Výběr článků

Načítám