Hlavní obsah

Nová Lada Niva bude mít dva roky zpoždění, dorazí v roce 2018

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Lada Niva měla dorazit letos, ruský výrobce ale podle deníku Izvestia začátek produkce posune o dva roky. Zájemci o novou generaci se dočkají až na podzim roku 2018.

Foto: Lada

Lada XRAY (koncept, 2012). Nová Lada Niva bude patrně pokračovat v nově nastoleném designu, samozřejmě asi ne tak odvážném jako v případě tohoto konceptu.

Článek

Nová verze Niva Urban přitom měla dorazit už loni, výrobce ale zatím žádné kusy nevyrobil a do Evropy neexpedoval. Ale zájem by byl, a to i v tuzemsku.

O mnohém svědčí například to, že loňská kvóta (150 kusů) byla už v červnu vyprodaná. Za nějakých 235 tisíc korun neseženete schopnější off-road, jakkoliv jízda po běžných silnicích je utrpením. Více v našem nedávném testu. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lada Niva

Zcela nová generace nakonec přijde v roce 2018. V nabídce by měla být jak třídveřová, tak pětidveřová verze. Pohonnou jednotku dodá nejspíše Renault, se kterým ruská automobilka Lada úzce spolupracuje.

Zajímavé je, že se vedle sebe bude prodávat jak původní niva (která už se ve své současné podobě do Evropy dovážet nesmí), tak i nový model. Jak moc naváže svými schopnostmi na povedeného předchůdce, zatím není jisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám