Hlavní obsah

Lucie Urválková: Řadím se mezi dynamické řidičky

Komerční článek - Rozhovor s členkou představenstva a finanční ředitelkou UNIQA pojišťovny Lucií Urválkovou.

UNIQA pojišťovna, a.s.

Článek

Jak byste se charakterizovala jako řidička?

Osobně se řadím mezi dynamické řidičky, řízení vozu mne baví.

Od kdy máte řidičský průkaz? Bourala jste za tu dobu? Naboural někdy někdo Vás?

Řidičský průkaz mám od svých 18 let. Za tu dobu jsem měla pouze jednu nehodu a v té jsem vystupovala jako poškozená.

Vaše první auto a vzpomínky na něj.

Moje první auto byla stříbrná Octavia 1,9 TDI. Jednalo se o nejenom můj první vůz, ale zároveň i o můj první služební vůz.

Jste každodenní či spíše víkendová/sváteční řidička?

Řídím každý den, protože vozem jezdím do práce. Několikrát měsíčně uskutečňuji také delší cesty – buď služebně po republice anebo i do ciziny, a o víkendech jezdím za rodiči a přáteli na Moravu.

Jste-li v roli spolujezdce, máte sklon sledovat výkon řidiče, případně ho komentovat a radit mu?

Pokud jedu s řidičem, kterého znám, ráda si jízdu užívám, odpočívám a pozoruji okolní krajinu. V ostatních případech ovšem výkon řidiče sleduji, tomu se prostě neubráním. Ale nejsem typ „kibic a radil“.

Jakou nejdelší trasu na jeden zátah jste ujela za volantem? Případně jak často si zařazujete přestávky?

Mojí nejdelší trasou na jeden zátah byla cesta z Prahy do Grindelwaldu ve Švýcarsku a za tři dny zpět. Při delších jízdách zastavuji zhruba po dvou a půl hodinách, to považuji v zájmu bezpečnosti za nezbytné – protáhnout se, nadýchnout se vzduchu venku a třeba něco zakousnout.

Máte nějaké vysněné auto?

Se současným autem – služební Audi - jsem velmi spokojená a neměnila bych, i když si někdy jiné vozy ráda vyzkouším. Zatím jsem se vždy přesvědčila, že ten můj mi naprosto vyhovuje.

Rozumíte autům technicky?

Jako každá žena... Tedy, to jsem se vlastně vyjádřila stereotypně, podle zažitého klišé. I já přece osobně znám pár žen, které o technickém stavu a údržbě hovoří velmi zasvěceně a zvládly samy různé patálie na silnici. Já k nim ale úplně nepatřím…

Dokázala byste poskytnout první pomoc při nehodě? Případně už jste si to v praxi někdy vyzkoušela?

Domnívám se, že ano. Zatím nebyla příležitost – a klepu to na dřevo!

Sledujete automobilové nebo motocyklové závody – ať už naživo na místě anebo v TV? Znáte některé závodníky a fandíte jim?

V současné době již ne. Ale v mládežnickém věku jsem znala jména i průběžné výsledky největších hvězd Formule 1, například byl mým idolem Mika Häkkinen.

Jaký defekt byste si troufla odstranit sama a k čemu už voláte pomoc? Využila jste někdy asistenční službu na cestách?

Vždy bych si zavolala asistenční službu, i proto jsem pojištěna. Defekty si sama odstranit netroufám. Navíc mám vůz vybavený asistencí UNIQA SafeLine Rent+, což je nejvšestrannější pomocník jak pro případ defektu, tak i krádeže nebo nehody. Zatím jsem v praxi nepotřebovala – díkybohu – její kvality vyzkoušet.

Představte si, že si pořizujete nové auto. Co je při výběru pro Vás nejdůležitější?

Bezpečnost, vzhled, barva, spotřeba, velikost zavazadlového prostoru. Jak vidíte, jsem už rozumná motoristka…

Máte nějakou veselou/nepříjemnou/zvláštní příhodu/zážitek z cest za volantem?

Zvláštní příhodou pro mne bylo, že jsem při cestě do Mnichova potkala na německé dálnici vůz v protisměru. To nebyl ani tak zážitek jako absolutní šok. Opravdu bych nechtěla být v kůži toho řidiče, když zjistil, kde se to octl.

Jak obecně hodnotíte provoz na českých silnicích a chování našich řidičů? Porovnejte se zahraničím.

Služebně jezdím často do Rakouska, na naši centrálu UNIQA ve Vídni. Rakouští řidiči se mi zdají být podstatně ohleduplnější. Myslím, že to není jen můj názor. Čeští řidiči působí nervózně, sobecky a často za cenu vlastní okamžité výhody ohrozí ostatní. Rakouští řidiči naopak vlastně myslí za vás, jedou svižně, ale pozorně a s ohledem na ostatní.

Máte nějakou radu pro motoristy z vlastní zkušenosti, o kterou byste se ráda podělila?

„Spěchejte pomalu, život máme jenom jeden.“ Každá maličkost, která může přispět k záchraně života či majetku je důležitá. I proto si celá moje rodina do vozidel pořídila „tichého společníka“ na cesty – asistenci UNIQA SafeLine.

Chcete-li mít na cestách užitečného pomocníka pro případnou nouzi, pořiďte si k pojištění telematickou asistenci UNIQA SafeLine.

Navíc můžete v soutěži hrát o skvělé cestovní poukazy v hodnotě 100 Eur. A to stojí za to!

Související témata:

Výběr článků

Načítám