Hlavní obsah

Zmrzlina je lék na depresi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COLUMBUS

Zmrzlina je podle amerických dietologů vědecky podloženým lékem na špatnou náladu, neboť lahodný smetanový krém z mrazáku skutečně pomáhá zlepšovat chmury a činí každého konzumenta šťastným.

Článek

Přestože je mražená, odjakživa rozehřívá lidská srdce a navozuje dobrou náladu.

Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí.

Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí.

Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí. Zmrzlina měla v tomto případě nejvíce bodů následovaná čokoládou, dortíkem, révovými hrozny a pizzou. Nejméně bodů naopak získal sójový sýr tofu, sója, avokádo a boloňský salám.

Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí. Zmrzlina měla v tomto případě nejvíce bodů následovaná čokoládou, dortíkem, révovými hrozny a pizzou. Nejméně bodů naopak získal sójový sýr tofu, sója, avokádo a boloňský salám.

Dobrovolníci měli také hodnotit zdravost potravin. K výsledkům pak vedoucí autor studie docent David Vanata uvedl: „Míra zdravosti naznačuje, že nejméně bodů si získaly především potraviny patřící do kategorie rychlovek a svačinek, zatímco nejvýše byly hodnoceny určité druhy ovoce a zeleniny – brokolice, jablka, pomeranče, mrkev, hrozny a broskve.“

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Smutný podzim probarví chryzantémy

Chryzantémy neboli listopadky jsou u nás považovány především za dušičkové květiny. V posledních letech se ale čím dál více uplatňují i jako dekorace...

Výběr článků

Načítám