Hlavní obsah

Ženy pijí více než muži

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Účastníci kongresu v Mnichově, který se zabýval závislostí na alkoholu a její léčbou se shodli na tom, že v poslední době ženy pijí stále častěji. V mnohých případech se stávají hojnějšími konzumentkami alkoholu než muži.

Foto: archiv NPÚ, pracoviště Sychrov

Roubenky Betléma v Hlinsku

Článek

Alkoholu nejvíce holdují dívky ve věku od osmnácti do dvaceti let. Dokáží vypít větší množství alkoholických nápojů než jejich mužské protějšky.

Přitom má pro ně i pro starší ročníky pravidelné a nadměrné pití fatální následky. Rychleji než muži totiž propadají závislosti a škody na organismu, které si tím působí, nastupují dříve.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jak často pijete alkohol?

Vážné může být poškození jater a mozku, rovněž se zvyšuje riziko onemocnění rakovinou, především jícnu a žaludku.

"Litr piva nebo půl lahve vína denně jsou pro ženy hraničním množstvím. Cokoli navíc už hraničí s hazardem," varují experti, kteří se domnívají, že v blízké budoucnosti by se mohla až každá dvacátá žena stát alkoholičkou.

Anketa

Jak často pijete alkohol?
Vůbec
11,2 %
Výjimečně
16,8 %
Jednou do měsíce
13 %
Týdně
33,4 %
Denně
25,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1553 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Alkohol narušuje spánkový rytmus

Sklenka alkoholu navozuje dobrý spánek jen zdánlivě. Vědci poznali, že i minimální množství alkoholu má zcela opačný efekt, jemuž se vystavují i lidé, kteří...

V Německu je v módě opít se do bezvědomí

Mezi německou mládeží se šíří nežádoucí trend opíjení se do bezvědomí, varují experti, kteří se zabývají závislostmi mladistvých. Zpít se do němoty je "in"...

Výběr článků

Načítám