Hlavní obsah

Vytvarujte si krásný zadeček po vzoru Kylie Minogue

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože australská zpěvačka oslavila 41. narozeniny, její krásnou postavu opěvují odborníci z celého světa. Dokonce je její zadeček považován za jeden z nejkrásnějších na světě. Má nejen pěkný tvar, ale je pevný a hlavně bez celulitidy.

Článek

I když má Kylie pravděpodobně ke své postavě i genetické předpoklady, existuje cvičební a dietní plán, který prý zpěvačka dodržuje. První úspěchy lze prý zaznamenat již za deset dnů.

"K celulitidě je náchylná většina žen a to nezávisle na jejich hmotnosti, proto je zapotřebí věnovat se komplexně celému organismu a ne jen vrchním vrstvám pokožky. Ženy by si měly uvědomit, že mezi nejobvyklejší spouštěče poškození kůže patří kouření, slunce, znečištěné prostředí, stres a špatná strava," vysvětluje pro deník The Sun nutriční specialistka Amanda.

Na celulitidu je tedy nutné pohlížet jako na komplexní problém a je třeba začít u úpravy jídelníčku a změny životního stylu.

Pokud se chcete zbavit celulitidy a k tomu i ještě nějakých kil, pak odborníci doporučují 30 minut aerobního cvičení 3-4krát týdně. A k tomu přidat denně několik posilovacích cviků.

Doporučené potraviny:

1) Nízkotučné mléko, vejce, krůtí a kuřecí maso

- potraviny bohaté na bílkoviny pomáhají opravit kolagen a elasticitu kůže.

2) Červené a fialové ovoce a zelenina (slívy, lilek, červené zelí, červená cibule aj.)

- posilují cévní stěny, což je také velmi důležité v boji s celulitidou.

3) Esenciální oleje obsažené v tučných rybách, mandlích, vlašských oříšcích, kešu, para ořeších a olivách

- dokáží udržet správnou hydrataci v pokožce.

4) Nejméně pět porcí ovoce a zeleniny denně

- díky tomu se dokážete ochránit před možným poškozením hlubokých vrstev pokožky, způsobeným slunečním zářením a znečištěním.

5) Dostatek čisté a neperlivé vody

- aby hydratace byla skutečně dostatečná, je zapotřebí nejen denně jíst dostatek ovoce a zeleniny, ale také nad rámec minimálně vypít jeden litr čisté vody.

Čemu se vyhnout obloukem

Fast foodům, sušenkám, buchtám, těstovinám, smetaně a plnotučným mléčným výrobkům, jelikož obsahují mnoho nasycených mastných kyselin, které mohou za zvýraznění celulitidy.

Ukázkový denní plán jídelníčku
Snídaně:
Půlka grapefruitu a k ní lze volit z variant:- Dvě vejce na celozrnný toast s grilovanými rajčaty.- Dvě vařená vejce s plátkem toastu a sklenici pomerančového džusu- Miska s müsli s ovocem bez cukru a odstředěné mléko- Dva tousty s arašídovým máslem- Salát z čerstvého ovoce a nízkotučný jogurt
Oběd
Pitta, tortilla nebo pečené brambory plněné jednou z těchto variant:- 120 g konzervovaného nebo čerstvého tuňáka- 100g grilované nebo pečené z lososa- 150g grilovaného kuřecího masa- 200g konzervovaných fazolí.Podáváme se zeleninou dle vlastního výběru.
Večeře
Středně-velké porce těstovin, nudle nebo nové brambory s některou z těchto variací:- 150g pečeného krůtího masa.- Grilované nebo pečené bílé ryby, jako je treska- 120 g libového vepřového masa.

Co ještě pomáhá v boji s celulitidou:

Chůze do kopce - rychlým tempem vylézat po kopcích. Zapojíte tak svaly nejen na nohou, ale i zadečku a spálíte přitom 300 až 400 kalorií za 30 minut.

Kickbox: Je to aerobní a zároveň silové cvičení, během něhož spálíte 200 kalorií za 30 minut.

Cyklistika: Výborný sport pro formování stehen a boků. Dokonce již při pomalé jízdě spálíte 150 kalorií za 30 minut.

Běh: Výborná aktivita pro celé nohy, zadek i boky, při které se spálí okolo 300 kalorií za 30 minut.

Tanec: Sport, při kterém zažijete nejen spousty zábavy, ale i spálíte kolem 150 kalorií za 30 minut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám