Hlavní obsah

Výstava mamografických snímků má ženy upozornit na důležitost prevence

Novinky, das

V České republice probíhá od roku 2002 Národní program screeningu karcinomu prsu. Za tu dobu bylo provedeno celkem 3,6 miliónu vyšetření a zhoubný nádor byl zachycen u 17 tisíc žen. Díky včasnému záchytu onemocnění se tak zvýšila šance tisíců žen na úplné vyléčení. Výstava mamografických snímků s názvem „Vaše nejcennější foto“ má za cíl upozornit veřejnost na nebezpečí karcinomu prsu a na fakt, že preventivní vyšetření prsů je zcela zásadní pro záchranu života.

Foto: Euroclinicum

Výstava má upozornit ženy, aby nepodceňovaly nutnost preventivního vyšetření.

Článek

Do projektu výstav „Vaše nejcennější foto“ poskytly své mamografické snímky pacientky, které mají osobní zkušenost s rakovinou prsu, a chtějí upozornit ostatní ženy, aby nepodceňovaly nutnost preventivního vyšetření. Výstavy zahájí sedm mamografických snímků žen spolu s jejich osobními poutavými příběhy.

Výstava bude od září 2013 do konce října 2013 umístěna v mamocentrech společnosti Euroclinicum na poliklinikách v Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a zlínské Nemocnici Atlas.

Foto: Euroclinicum

„V rámci dvouletého cyklu bylo v našich mamocentrech vyšetřeno 130 000 pacientek. Letos na podzim proběhne adresné zvaní žen na mamární screening, což je tou nejlepší cestou ke zvýšení účasti žen na vyšetření. Významnou měrou se na zvyšování účasti podílejí i mediální kampaně na podporu prevence rakoviny, a to je také jeden z důvodů, proč přicházíme s výstavou Vaše nejcennější foto," dodává MUDr. Petr Váša, odborný garant mamografického screeningu Euroclinicum group a primář mamocentra Ústecké polikliniky.

Foto: Euroclinicum

Reklama

Související témata:

Související články

Deset tipů proti rakovině

Nejen pro ty, kteří se bojí onkologických nemocí, ale pro všechny, kteří chtějí žít zdravě, přinášíme návod. Deset tipů na účinnou prevenci nám poskytl lektor...

Výběr článků

Načítám