Hlavní obsah

Vlasy po létě hlavně hydratujte, radí kadeřníci

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste v létě podcenili péči o vlasy a dostatečně jste je neošetřovali speciálními produkty proti slunečnímu záření, oleji a šampony, může se stát, že jsou vysušené, roztřepené, bez lesku a života. Je nutné zkracovat, nebo stačí jen speciální kúra?

Foto: Profimedia.cz

Vlasy jsou po létě unavené, vysušené a vyšisované.

Článek

„Po létě návštěvu kadeřníka doporučujeme,” říká Petra Burešová z kadeřnického salonu Klier v Brně. „Ten totiž provede diagnózu a doporučí produkty přímo na míru každé zákaznici. Většinou jde o doporučení produktů z řady moisture (vyživující) a repair (regenerační). Speciální zábaly vyžadují zákaznice většinou v tomto období, tedy koncem léta. Samozřejmě je už máme přichystané,” dodává kadeřnice.

Podpořte přirozenost

Vzhledem k tomu, že na slunci v létě a v době dovolených trávíme hodně času, může se stát, že nám naše přirozená barva vyšisuje a od moře se vracíte s o několik odstínů světlejším odrostem, nebo celými vlasy.

„Cítíte-li se dobře ve vyšisované barvě, kterou jste si přivezli z dovolené, požádejte kadeřníka, aby jen lehce podpořil přirozenou světlost, kterou vytvořilo slunce,” říká přední česká kadeřnice Jana Burdová. Pokud vám chybí sytost vaší původní barvy, napravte ji tím nejšetrnějším tónováním, které je možné.

Foto: Archiv firem

Intenzivně regenerační maska a šampon Label.m pro suché a poškozené vlasy 872 Kč (šampon) 450 Kč (maska). Hydratační maska na vlasy s bezoplachovým sérem prof inální úpravu vlasů, Montagne Jeunesse 36,- Kč.

Zkuste střih i speciální kúry

„Téměř vždy svým zákazníkům doporučujeme poškozené vlasy po létě oživit střihem,” říká Aneta Krejžíková z Toni Dále dodává, že je vhodná specializovaná kúra, například ozdravná z agáve. „Tato kúra vlasy vyhlazuje a zbavuje je krepatění. V každém případě zaručuje lesklé vlasy až na dvanáct týdnů od aplikace, kdy po celou dobu vlasy hydratuje a vyživuje. V ceně kúry je foukaná i produkty na domácí ošetření,” popisuje Krejžíková.

Co se týče barvení vlasů, nemusíte se bát. Barva vlasům neuškodí. Ovšem jen tehdy, pokud se jedná o kvalitní, správně aplikovanou barvu, která vlasy hydratuje a dodá jim dostatečnou péči. Pořád ale platí pravidlo používat správné, ideálně kadeřníkem doporučené produkty, a to i pro následnou domácí péči.

Foto: Archiv firem

Intenzivní obnovující řada Sacha Juan šampon a kondicioner, info o ceně v kadeřnictví. Vlasový olej, který pomáhá zlepšit stav vlasů, EVA 119 Kč.

Jak si pomoci doma

Hloubáte, hledáte po internetu tipy na domácí zábalové masky? Odborníci se domnívají, že maska, například z olivového oleje jistě nemusí být špatná, pokud se ale chcete o své vlasy opravdu dobře starat, kadeřnice Petra Burešová doporučuje konzultaci s kadeřníkem. „Většina kadeřníků má i kvalitní vlasové produkty určené jen k prodeji v kadeřnických salonech. Má to svůj význam, protože každý tento produkt musí být správně doporučen a zákazník dostane i radu, jak ho správně používat,” dodává.

A s tím souhlasí i kadeřník Honza Kořínek, který vysvětluje, jak moc se liší produkty z kadeřnictví a běžné drogerie. „Vlasová kosmetika z kadeřnictví obsahuje daleko větší koncentraci výživných látek, které jsou nezbytné jak pro lesk, tak i pro zdraví vlasů.”

Foto: Archiv firem

Výrobky Wella pro rychlou regeneraci vlasů, vysušených sluncem nebo větrem a poškozených mořskou vodou. Univerzální olej LUXEOIL Reconstructive Elixir 564 Kč. Uhlazující olej s vůní vanilky, obsahující avokádový olej, 459 Kč. Šampon a kondicioner

”Na trhu existuje spousta různých produktů, jednoznačně se ale vyplatí pečovat o své vlasy profesionálními řadami. U nás ve vlasovém studiu jsme představili klientkám například hluboce vyživující druh foukané,” říká Kořínek.

Oproti běžné foukané je tato podstatně náročnější, speciální ampule se do vlasů zažehluje pomocí parní žehličky. Výsledek ale stojí za to, je vidět okamžitě a ve vlasech tato regenerující složka vydrží až pět mytí. Zdravější vzhled vašich zničených a vysušených vlasů si tak můžete udržet i několik týdnů.

Foto: Hair studio Honza Kořínek

Výsledek vyživující foukané

Nezapomeňte na hydrataci

I po návratu z letní dovolené mějte na paměti, že povrchová hydratace vydrží vlasu pouze několik dní. Pokud ji pravidelně nedoplňujete, ztratí vlas svou pružnost i kortex, což je střední vrstva vlasu, která nejvíce ovlivňuje jeho zdraví a kondici. To znamená, že i ta sebelepší, profesionálně provedená kúra potřebuje doplnit pravidelnou péčí.

„Pokud je vám 30+, máte polodlouhé nebo dlouhé vlasy, pokračujte během celého léta, i když zůstáváte ve městě, v aplikaci hydratační masky každý týden. Jen tak se budete ze svých vlasů i nadále radovat,” radí kadeřnice Jana Burdová.

Foto: Archiv firem

Intenzivní vlasová regenerační kúra pro krásné a zdravé vlasy, EVA 129 Kč. Expresní bezoplachový regenerační kondicionér ve spreji, NIVEA 70 Kč. Label.m proteinový sprej,nahrazuje protein keratin, který se přirozeně vytrácí z vlasu, 327 Kč.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak účinně bojovat s lupy

Během svého života se s lupy setká téměř polovina populace. Přestože se jedná o kožní nemoc, lupy mohou způsobovat i řadu estetických problémů. Oblečení poseté...

Výběr článků

Načítám