Hlavní obsah

V Británii by neměli lékaři nosit "smrtonosné" kravaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Kravaty prý mohou být smrtelně nebezpečné, a to nejen jako nástroj v rukou sebevrahů. Britský lékařský svaz (BMA) doporučil svým členům, aby do ordinací nechodili s kravatami, neboť na nich ulpívá spousta choroboplodných zárodků ohrožujících pacienty - někdy i na životě.

Článek

"Lidé se svých vázanek neustále dotýkají a nosí je delší dobu. V tom se skrývá potenciální nebezpečí," vysvětlila ředitelka etického oddělení BMA Vivienne Nathansonová. Ze studie, kterou si vypracoval sám svaz lékařů, vyplývá, že vázanky přispívají k šíření takzvaných infekcí souvisejících se zdravotní péčí.

Varování BMA okamžitě narazilo na nesouhlas britských obchodníků s konfekcí. "Já jsem měl tuto kravatu na sobě v posledním týdnu třikrát a nemyslím si, že by mohla někoho zabít," ohradil se proti závěrům BMA módní návrhář Timothy Everest, který šije pro lékaře, ale i pro takové celebrity, jako je fotbalista David Beckham nebo hollywoodský herec Tom Cruise.

Podle něj by však měl mít každý muž ve skříni alespoň 12 kravat, aby je mohl pravidelně obměňovat a čistit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám