Hlavní obsah

Úřady chtějí vzít rodičům devítiletou Britku kvůli obezitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Buď dítě zhubne, nebo půjde do ústavu, hrozí britské úřady rodičům Samanthy Collierové, která v devíti letech váží 75 kilogramů. Rodiče se ale brání, že dcerku nepřekrmují, píše sobotní londýnský list Daily Mail.

Foto: Radana Šašková

Vítězové soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2015 při slavnostním vyhlášení výsledků na Festivalu regionálních potravin v Plzni.

Článek

"Vychovala jsem šest dětí a 20 let jsem pracovala jako zdravotní sestra," ujistila paní Julie Collierová deník. Obezitu své dcerky přičítá onemocnění kostí, které malé Samantě brání v pohybu.

Matka odmítá, že by šlo o chyby ve stravě nebo o nepřiměřenou výživu. Redaktor deníku skutečně nahlédl do kuchyně rodného domku Collierových, kteří žijí ve vesničce Staveley v anglickém Derbyshire. Nenašel nic, co by hovořilo proti rodičům.

Ani brambůrky, ani přeslazené limonády, ani předvařená jídla.

Sociální úřady upozornila na problém devítileté holčičky pečovatelka ve škole, kam Samantha chodí. Pozorná pečovatelka tak reagovala na výzvy k boji proti obezitě, jak to v poslední době prosazuje labouristická vláda premiéra Tonyho Blaira.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám