Hlavní obsah

Tři tipy na rychlé, lehké a chutné večeře

Novinky, das

Začátkem roku se mnozí lidé snaží alespoň trochu odlehčit jídelníček. Nemusí jít přitom o nic složitého ani drastického. Podívejte se s námi na tři videa s recepty na odlehčené večeře ze sezónních a běžně dostupných surovin, které pro nás připravila výživová poradkyně Pavlína Cimalová ze společnosti Multisport.

Salát se steakovým masem a křupavou bagetouVideo: Novinky

 
Článek
Salát se steakovým masem a křupavou bagetou
Suroviny: steak z vysokého roštěnce, olivový olej, ledový salát, rukola, polníček, římský salát, červená paprika, rajčata, okurka, sůl, pepř a červená cibule, bagetaZálivka: olivový olej, petržel, pažitka, lněný olej, hořčice, sůl, pepř, trocha vody, citrónová šťáva
Postup: Nejprve si připravíme do hlubokého talíře salát. Jednotlivé ingredience nakrájené na menší kousky naskládáme na talíř. Připravíme zálivku - suroviny důkladně promícháme v misce.Steak potřeme olejem a na pánvi pečeme 3 minuty z každé strany. Poté maso nakrájíme na nudličky a přidáme na připravený salát.Bagetu nakrájíme na plátky, lehce opečeme na pánvi.
Quiche s bramborami, lososem a špenátem
Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, voda, sůlNa náplň: 200 g uzeného lososa, čerstvé lístky špenátu, 350 g vařených brambor, 50 g sýra Gran Padano, lžíce strouhanky, 2 vejce, sůl, pepř, 200 g smetany, kopr, jarní cibulka a citrónová kůraNa zálivku: olivový olej, petržel, pažitka, lněný olej, hořčice, sůl, pepř, trocha vody, citrónová šťáva
Postup: Nejprve si připravíme těsto, které důkladně vypracujeme a válečkem vyválíme do velikosti zapékací mísy na quiche. Mísu vymažeme, vložíme a namačkáme těsto, dáme na 15 minut péct při 200 °C. Po upečení do mísy nakrájíme brambory, vložíme lístky špenátu a lososa. Ze smetany, bylinek, vajec a koření smícháme směs, kterou nalijeme do mísy. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a strouhanku. Vše dáme na 25 minut péct při 200°C.Hotový quiche podáváme s lístky rukoly a polníčku přelitými zálivkou.
Pomazánky z pečené řepy a z tvarohu
Suroviny na pomazánku z řepy: 500 g červené řepy, hrst vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, petržel, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce másla, sůl, pepřSuroviny na pomazánku z tvarohu: 250 g tvarohu (vanička), jarní cibulka, pažitka, petržel, bazalka, máta, 2 lžíce másla, špetka sladké papriky, sůl, pepřDomácí chléb s ořechy a semínky.
Postup pomazánka z řepy: Červenou řepu dáme do trouby upéct (na 175 °C 40 minut). Poté ji rozmačkáme, přidáme máslo, namleté ořechy, majonézu, utřený česnek, nakrájenou petrželku a smícháme. Opepříme a osolíme.Pomazánka z tvarohu: Do misky dáme tvaroh, máslo, nakrájené bylinky, koření a sůl. Vše smícháme a podáváme s domácím chlebem.

Reklama

Související témata:

Související články

Poodhalte tajemství švédské kuchyně

Severská kuchyně zatím stála trochu stranou, ale v současnosti získává na popularitě díky své svěžesti a zdravým surovinám. Rozhodně v ní nescházejí ryby,...

Výběr článků

Načítám