Hlavní obsah

Také máte alergii na svého partnera?

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alergie na partnera může existovat, nicméně nejčastěji se tento příměr používá v okamžicích, které se skutečnou alergií vůbec nesouvisí.

Foto: Profimedia.cz

Nejčastěji ženy bývají alergické na bílkoviny partnerovy seminální tekutiny.

Článek

Nejčastěji ženy bývají alergické na bílkoviny partnerovy seminální tekutiny. Upozornit na to může výtok z pochvy či nejrůznější otoky a zarudnutí. Asi nejlepší prevencí je v tomto směru používat kondom.

Problém může nastat hlavně v okamžiku, když takový pár zatouží po miminku. Podle odborníků ze serveru www.bez-alergie.cz  patří alergie na sperma mezi časté důvody neplodnosti.

Neplodnost díky alergii lze řešit pomocí tzv. desenzibilizace

Partnerce jsou podávány stále větší dávky seminální tekutiny do pochvy, a to v poměrně rychlém časovém sledu. Během jednoho dne je tak dosaženo tolerance.

K udržení tohoto stavu je ale nutné, aby partneři měli sexuální styk minimálně jednou za tři dny. Pokud je interval pět a více dní, alergická reakce se může znovu objevit.

Alergeny skryté v tělních tekutinách

Někdy dochází k alergickým reakcím po kontaktu s tělními tekutinami druhého člověka. Jsou vyvolány alergeny, které se v těchto tekutinách nacházejí, jako například bílkoviny z nejrůznějších alergenů v mateřském mléce. 

Pokud kojící matka zkonzumuje větší množství alergenů, může ho v podobě mateřského mléka přenést na dítě. U kojenců se pak objeví alergické reakce, například ekzém nebo onemocnění tlustého střeva zvané alergická kolitis.

Také léky se vylučují do téměř všech sekretů. Reakce na antibiotikum u alergika tak může být vyvolána i políbením osoby, která je užívá, nebo dokonce pitím ze stejné sklenice.

Další možnou příčinou reakce na kontakt s partnerem je reakce na kosmetické prostředky, které používá, například konzervační látky v krémech a dekorativní kosmetice. Některé parfémy mohou vyvolat alergickou reakci i po pouhém letmém kontaktu s takto ošetřenou pokožkou. Silné vůně jakéhokoliv druhu mohou dráždit astmatiky a vyvolat u nich i záchvat.

Reklama

Související témata:

Související články

Každým rokem stoupá agresivita alergenů

V průběhu posledních 20 - 30 let dochází k výraznému nárůstu alergických onemocnění a jejich výskyt již není omezen pouze určitým obdobím či prostředím....

Nejvíce alergiků je mezi dětmi

Alergie trápí především obyvatele středních Čech a Prahy i lidi ve východních Čechách, na druhém konci žebříčku je západ Čech. Alergickými onemocněními trpí...

Výběr článků

Načítám