Hlavní obsah

Strečink nastartuje svaly před každým cvičením

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Než začnete s jakýmkoliv sportem, je důležité protáhnout celé tělo. Protahovací cviky jsou důležitou prevencí zranění svalů, starají se před i po tréninku o lepší tréninkový efekt a především o rychlejší regeneraci bez neoblíbeného namožení svalů.

Článek

Naplánujte si před tréninkem 10 až 15 minut času. Dýchejte klidně a pravidelně. Protáhněte se jen do příjemné hranice a ne přes bod bolesti – nekmitejte a nepérujte! Držte protažení 15 až 20 sekund a poté zopakujte.

Pro pohodlnější strečink použijte gymnastickou podložku, účinek cvičení podpoříte použitím pružin nebo latexového pásu.

:.Protažení prsního svalstva - Ve stoje veďte lehce ohnuté paže ve výši ramen dozadu. Zesilte vdechování do prsou. Alternativa: spojte ruce za zády a veďte lehce prohnuté paže pomalu nahoru. Zesilte nadechování do prsou.

:.Protažení šikmých břišních svalů (boční oblast břicha) - V poloze na zádech pokrčte nohy a vytočte je do strany, hlava se točí na druhou stranu. Zesíleně se nadechněte do protažené strany. Po pár vteřinách položte pokrčené nohy na druhou stranu.

:.Protažení velkých sedacích svalů - V poloze na zádech přitáhněte koleno k hrudníku. Poté vyměňte nohu.

:.Protažení spodní části zad - Vleže přitáhněte obě kolena k tělu a hlavě a udělejte kulatá záda.

:.Protažení kyčelních ohybačů (přední oblast kyčlí) - Proveďte výpad nohou, špičky nohou ukazují dopředu. Pánev se posune dopředu. Eventuálně horní polovinu těla lehce stáhněte dozadu.

Reklama

Související články

Vytvarujte si postavu jako celebrity

Ti co potřebují zhubnout nějaké to kilo, určitě ví, že pouze dieta nestačí. Pohyb je mnohem důležitější a účinnější, než nejrůznější pilulky. To samé platí...

Vytvarujete si postavu jako celebrity II.část

Mít krásnou postavu vyžaduje úsilí a to nejen u silnějších žen. I velmi štíhlé ženy, musí na svých tělech pracovat. Připravili jsme pro vás další sérii cviků...

Jak vybrat správné cvičení

Aby tělo dobře vypadalo i fungovalo, musí pro to každý něco udělat: udržovat ho při síle a pružnosti pravidelným a dobře zvoleným cvičením. Zlepší...

Výběr článků

Načítám