Hlavní obsah

Sestěhování s partnerem ženám nesvědčí, mají tendenci přibírat

Novinky, lin

Podle britského výzkumu dvacet sedm procent žen uvedlo, že se jejich jídelníček značně zhoršil po sestěhování s partnerem, a dokonce obviňovaly muže z toho, že mají „negativní účinek” na jejich stravovací návyky. Oproti tomu čtyřicet procent mužů přiznalo naopak pozitivní změnu na jejich stravování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V průzkumu, kterého se zúčastnilo 1000 Britů (500 mužů a 500 žen), 27 procent dotazovaných žen uvedlo, že během několika týdnů po společném sestěhování začaly jíst méně zdravou stravu, jako je pizza a další druhy rychlého občerstvení.

Zbývajících 73 procent nezaznamenalo žádný, nebo pouze malý rozdíl ve svém stravování. Hypnoterapeutka Dipti Traitová pro Daily Mail vysvětlila: „Přibírání a hubnutí je v mnoha případech neoddělitelně spojené s naším chováním a zvyky. Když se cítíme spokojení, relaxujeme a tento pocit uvolnění se může rozšířit i do dalších oblastí našeho života. Takže pokud se v našich vztazích cítíme bezpečně, může to mít dopad i na naše stravovací návyky.”

Zajímavým zjištěním také bylo, že 40 procent dotazovaných mužů naopak uvedlo, že se jejich stravovací návyky díky ženám značně zlepšují. Ostatní nezaznamenali žádný rozdíl.

Reklama

Výběr článků

Načítám