Hlavní obsah

S dentální hygienou vám nyní pomohou i na internetu

Péče o chrup je velmi důležitá, o tom není pochyb. Bohužel stále velké procento lidí neví, jak se správně o své zuby starat. A právě proto vznikl ve spolupráci s Českou akademií dentální estetiky čtrnáctidílný seriál E-Zubař, který dokáže poradit většině lidí s jejich problémy se zuby.

Foto: Profimedia.cz

Přestože na pravidelné prohlídky zubního lékaře chodí každým rokem víc lidí, stav chrupu Čechů se stále nelepší.

Článek

S péčí o chrup nejlépe pomůže dentální hygienistka. Přesto podle průzkumu Orbit klubu mezi zubaři až 53 procent lidí vůbec netuší, co taková hygienistka dělá. Někdy je to dáno i tím, že v menších městech takovou odbornici nenajdete a jejich činnost doposud vykonávají sami lékaři, kteří však na prevenci nemají nikdy dostatek času.

V každém případě, přestože na pravidelné prohlídky zubního lékaře chodí každým rokem víc lidí, stav chrupu Čechů se stále nelepší. Podle stomatologů je chyba právě ve špatně prováděné domácí péči o chrup, která nedokáže zabránit vzniku zubního kazu.

Pomoci může E-Zubař

„Je smutné, že již roky známe účinný lék na léčbu zubního kazu a i přes to se toto onemocnění vyskytuje stále častěji. Jediným účinnými lékem je správné provádění dentální hygieny. Proto jsme uvítali možnost aktivně se podílet na vzniku vzdělávacího seriálu E-Zubař,“ říká MUDr. David Urie z České akademie dentální estetiky.

Čtrnáct dílů seriálu E-Zubař je natočeno v reálném prostředí zubní ordinace. Průvodcem je stomatolog MUDr. David Urie a dentální hygienistka Aneta Plocová. Názorné 3D animace

z prostředí reálné ordinace jsou srozumitelné pro děti i dospělé.

Dozvíte se zde například, co je to zubní kaz nebo zánět dásní, jak a čím si máme čistit zuby, co je mezizubní kartáček či zubní nit, jak pečovat o dětský chrup či o chrup s rovnátky apod.

Odbornou správnost informací a postupů zaručuje spolupráce s Českou akademií dentální estetiky. Celý seriál je dostupný na stránkách www.orbitklub.cz .

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám