Hlavní obsah

Ruské ženy si zpevňují svá těla pomocí sportovního striptýzu

– Moskva

Krásné tělo si můžete vytvarovat pomocí mnoha sportů, ovšem ne všechny vám zvednou i sebevědomí v oblasti intimity jako právě sportovní striptýz. A právě to si uvědomují i ruské ženy, které si tento sport oblíbily po vzoru amerických krásek. Po břišních tancích, boxování a dalších výstředních způsobech zpevňování těla se v tělocvičnách oddávají výuce svůdných pohybů kolem tyče.

Článek

"Je to koníček, který uchvátil ženy nejrůznějších zájmů a profesí. Na kurz striptýzu se hlásí, aby se naučily hezky pohybovat, když se svlékají," informovala státní televize ve zpravodajském pořadu.

Ženy, které se přes den věnují seriózní a mnohdy náročné činnosti, se při výuce technik striptýzu prý chtějí především uvolnit. Oceňují zároveň, že si tak zpevňují tělo a stávají se tak atraktivnější pro své partnery. Cvičí se ve skupinách pro začátečníky i pokročilé. Vybrat si mohou, stejně jako ve striptýzovém baru, tanec kolem pevné nebo otáčivé tyče.

Jde o obměnu fitness

I když tanec kolem tyče má podle cvičitelů původ ve striptýzových klubech, využít se dá také pro "civilní" život. "Jde o akrobatické pohyby kolem tyče," tvrdí instruktorka moskevského klubu. Záleží pak na cvičitelích, zda výuku "prošpikují" erotickými prvky a učí ženy nejen šplhat po tyči, ale také svíjet se, hladit své tělo nebo se svlékat.

"Sportovní striptýz je jakousi obměnou fitness. Pracuji ve státní struktuře a celý den musím být soustředěna a pracovat na plný výkon. Večer se chci cítit svobodně, být ženou se vším všudy," říká Anna Alexejevová, která se zabývá investicemi.

Manžel má prý pro její novou zálibu pochopení. "Manželka má lepší náladu, je uvolněná a prospívá to atmosféře v rodině. Máme méně problémů. Občas i doma něco předvede," uvedl se smíchem v televizní reportáži.

Tančit mohou i muži

Tyče pro striptýz se prý v moskevských tělocvičnách začaly rozmáhat v posledních dvou letech. "Měli jsme tady cvičebnu pro děti. Teď se tady vyučují ´dospělé´ tance. Zájem je velký a to nejen mezi ženami, ale i mezi muži," tvrdí majitelka striptýzové školy.

Zájemkyně o striptýz si podle ruských instruktorů musí pořídit speciální obuv na vysokém podpatku. Oblečení pak prý mnoho netřeba. Látka totiž kolem tyče klouže a "sportovní výkon" komplikuje.

Jen málokteré absolventky výstředních fitness kurzů však prý hledají další uplatnění ve striptýzových klubech. Spíše než svlékání za peníze je prý motivuje možnost předvést získané schopnosti v domácím prostředí. Do bytů si tak pořizují tyče, které jim pomáhají realizovat intimní představy.

"Studuji sice pedagogiku, ale svou budoucnost vidím u tyče. Chci se tomuto sportu věnovat naplno," citovala ruská televize studentku tělocviku Lenu Korotějevovou.

Pole dance provozují i hollywoodské hvězdy

Ke sportovnímu striptýzu označovanému také jako "pole dance" se ovšem hlásí také hollywoodské hvězdy. Striptýzový aerobik propaguje například modelka Carmen Electra, která vydala také DVD s tímto obsahem. Zájemci o tvarování těla si mohou cvičení, která navrhla, nastudovat také v domácím prostředí. Mimo technik svlékání kurz zahrnuje i strečink a striptýzovou choreografii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám