Hlavní obsah

Relaxovat se dá nejen v lázních

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena by si měla jednou za čas nalézt chvilku sama pro sebe a vyrazit na několik dní za relaxací, kde se zbaví stresu, zregeneruje tělo, nabere novou energii či zkrášlí sebe samu. V poslední době jsou čím dál oblíbenější víkendové či několika denní pobyty zaměřené na wellness.

Článek

Jelikož poptávka po relaxačních pobytech každým rokem roste, zaměřuje se na ně čím dál více hotelů, lázeňských domů či rekreačních objektů po celé republice.

Relaxační centra nabízí možnost uvolnění a odpočinku od každodenních starostí a stresů. Své klienty lákají především na nejrůznější vířivky, sauny, masáže, wellness programy, hubnoucí či kosmetické programy apod. Takový pobyt může být i originálním vánočním dárkem pro nejbližší.

Mezi nejoblíbenější procedúry patří masáže

Ženy si vybírají od klasických přes masáže s lávovými kameny, až po thajské a antistresové.

Aroma masáž se provádí jemnými táhlými pohyby a postupně se při ní odbourává stres a vnitřní napětí. Aromatické vůně blahodárně působí na nervy, uvolňují mysl a působí tak na celý organismus. Aromamasáže mají  relaxační a povzbuzující účinek. Podle efektu, kterého chceme dosáhnout, vybíráme jednotlivé aroma oleje / relaxační - rozmarýn, santal, povzbuzující- levandule, citrusové vůně/.

Antistresová masáž je masáž celého těla, kdy se masér zaměřuje především na partie obličeje a hlavy. Tyto hloubkové masáže opět napomáhají odbourávání nahromaděného stresu a napětí.

Při klasické masáži jsou používány techniky a hmaty, zaměřené na odbourávání bolesti, únavy a napětí svalů a podkožní tkáně. Používají se především třecí, hnětací a vibrační hmaty. Klasická masáž je vhodná pro všechny se špatným držením zad, bolavými zády či šíjí.

Tzv. ruská masáž  patří mezi silovější druhy. Lze ji přirovnat k masážím sportovního druhu. Dochází zde k rozproudění lymfy, a k urychlení odbourávání škodlivin z tkání, což prospívá celému organismu. Je velmi účinná proti celulitidě.

V poslední době jsou velmi žádané Mama Masáže -  pro těhotné ženy.

Samozřejmostí bývají různé druhy saun

Saunování je vhodné nejen k otužování a relaxaci, ale také k pročištění organismu.

Kromě klasických a parních saun se můžeme setkat s:
Bylinkovou saunou - její léčebné účinky výparů z bylin napomáhají např. při astmatu, chronických respiračních onemocněních či opakovaných zánětech průdušek. Doporučována je i u kuřáků a osob, které se pohybují v znečištěném městském prostředí. Díky své nízké teplotě /38-40°C/ ji mohou navštěvovat i osoby s kardiovaskulárními obtížemi.
tzv. LACONIÍ /nízkoteplotní sauny- 48-50°C/- pro osoby, které nemohou využívat služeb klasického saunování. V laconiu se vdechuje vonná esence mandarinky a dochází prohřátí organismu, uvolnění svalů a celkové relaxaci. Doporučují se 2-3 cykly po 15 min. Vhodná je opět pro osoby s vysokým krevním tlakem a kardiovaskulárními onemocněními jako alternativa klasické sauny.
klasickou finskou saunou /85-90°C/ , jejiž blahodárné účinky jsou známy již po staletí. Při saunování dochází k výraznému pocení, odplavování toxických látek z těla, prokrvení pokožky a relaxaci celého těla. Pravidelným saunováním a otužováním se zlepšuje imunita organismu.

Několik tipů, kde strávit relaxační pobyty

Lyžování či horské túry můžete spojit s relaxací v Hotelu Praha ve Špindlerově Mlýně či v Hotelu Relax v Beskydech .

Předvánoční nákupy či jen procházky Prahou lze kombinovat s víkendovými relax programy na klinice GHC .

Webové stránky změřené na relaxační pobyty: www.relaxuj.cz ; www.relaxos.cz ; www.spas.cz ; www.wellnesstour.cz ; http://lazne.czech-holidays.cz/ 

Reklama

Související témata:

Související články

Je čas o sebe více pečovat

Život se po svátcích dostává opět do normálních kolejí, proto je nejvyšší čas pamatovat ve svém každodenním programu na kondici. A to dřív, než se dostaví...

Čokoládová masáž prospěje tělu i duši

Ačkoliv mlsání čokolády tělu neprospěje, neboť se většinou neblaze projeví na váze, masky a masáže s oblíbenou pochutinou blahodárně zapůsobí na krásu...

Kouzlo dotyku

Masáže mají blahodárný vliv nejen na naše zdraví, ale i na psychickou pohodu. Jejich kladné účinky na organismus oceňoval už "otec" medicíny Hippokrates....

Výběr článků

Načítám