Hlavní obsah

Přestat kouřit pomáhají i virtuální ordinace

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestat s kouřením není nic jednoduchého. Nějakou dobu trvá, než si člověk uvědomí, že je skutečně závislý a absolvuje neúspěšné pokusy se žvýkačkami, náplastmi, které stejně nakonec prohraje. Až poté většinou přijde na to, že bez odborníka to prostě nezvládne a začne ho vyhledávat. Nalézt ordinaci nejbližšího lékaře mu pak může pomoci nalézt i tzv. virtuální ordinace.

Článek

Když už takový kuřák přijme fakt, že s jeho rozhodnutím přestat kouřit mu může seriózně pomoci jedině lékař, stojí v cestě řada dalších obstrukcí, které dobře známe, když se nám do něčeho „moc nechce“ nebo máme obavy, jak to zvládneme.

Objednat k lékaři lze i přes internet

Objednat se k lékaři po telefonu je pro řadu lidí nepříjemná záležitost a jít si jen tak sednout do čekárny na bůhvíjak dlouho, je snad ještě horší varianta. Proto lidé velmi často použijí internet. Například na webových stránkách www.odvykani-koureni.cz se budoucí pacient nejprve dozví řadu informací o tom, proč je vlastně tak těžké přestat kouřit a jaké možnosti, podpořené účinnou léčbou, existují. 

Následně může hned na první straně webu kliknout na odkaz „on-line objednávání“ a vybrat si region, z kterého pochází a ze seznamu lékařů vyhledat toho, který mu například umístěním nejvíce vyhovuje.

Pokud má u sebe dotyčný odborník ještě odkaz objednat on-line, stačí opět kliknout a vybrat si volný termín, který se zobrazí v přehledné tabulce. Výběrem tohoto termínu se pak otevře krátký formulář pro několik osobních údajů a mobilní telefon, na který následně přijde o objednání potvrzující sms zpráva.

Těchto služeb využívá čím dál více kuřáků, přestože při odvykání kouření hraje nejdůležitější roli pevná vůle a míra odhodlání kuřáka.

Reklama

Související témata:

Související články

I pasivní kouření může poškodit plodnost žen

Ženám, které byly v dětství a raném mládí vystavovány tabákovému kouři, hrozí zvýšené potíže s otěhotněním a vyšší riziko potratu. K tomuto závěru dospěli...

Pro ženy je složitější přestat s kouřením

Zbavit se závislosti na cigaretách je pro ženy těžší než pro muže. Častěji při odvykací léčbě selhávají, proto by měly vyhledat nejlepší odborníky a využít...

Výběr článků

Načítám