Hlavní obsah

Pomeranče vyzývají k vyšetření prsou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Zákaznice, které v těchto dnech nakupují ve vybraných singapurských supermarketech, se zřejmě nestačí divit. Pomeranče jim totiž připomínají, že by se každá z nich měla podrobit lékařské prohlídce, která může odhalit rakovinu prsu.

Foto: Milan Turek

Cyklostezka Varhany - rozcestí u Manušic.JPG

Článek

Jestlipak pečlivě dohlížíte na svá prsa? Tak zní nápisy přilepené na kůře pomerančů v obchodech sítě Fair Price.

Nejde o chlípný nápad, nýbrž o vážně míněnou akci, která se koná u příležitosti měsíce na podporu ochrany před rakovinou prsu v Singapuru.

Pomerančové upozornění ženám připomíná, jak je důležité, aby pravidelně chodily k lékaři na vyšetření prsou. Stejně důležitá jsou také samovyšetření a mamografické prohlídky.

Akce má rovněž upozornit na to, že čím dříve je rakovina odhalena, tím větší je šance na její úspěšné vyléčení. Včasná detekce totiž může zachránit život.

Finanční výnos z pomerančové kampaně bude věnován místní nadaci bojující proti rakovině prsu, uvedlo vedení obchodní sítě.

Reklama

Související články

Mamogram obézních žen může být chybný

U obézních žen se zvyšuje riziko nepřesného výsledku při vyšetření mamografem. Rentgenový snímek prsu tak může být neobvyklý i přesto, že je ve skutečnosti...

Recidiva rakoviny prsu hrozí mladým ženám

Francouzští vědci zjistili, že pokud je na rakovinu prsu léčena mladá pacientka, existuje větší pravděpodobnost než u starších pacientek, že touto smrtelnou...

Výběr článků

Načítám