Hlavní obsah

Po úrazu na trampolíně ochrnula od pasu dolů

Novinky, bok

Trampolína může být vhodným prostředkem, jak venku zabavit neposedné děti. Stejně jako může pobavit, ale může i ublížit, a to nejen malým dětem. Své o tom ví i Američanka Grace Quirozová z Texasu, která po jedné takové zábavě na indoorové trampolíně zůstala ochrnutá od pasu dolů.

Foto: Profimedia.cz

Trampolína může být skvělým zábavním prostředkem pro děti i dospělé, cvičební pomůckou, ale také místem častých úrazů. Ilustrační foto

Článek

Když Američanka Grace Quirozová koncem listopadu minulého roku podepisovala v zábavním centru v americkém Dallasu prohlášení o převzetí veškeré zodpovědnosti za případný úraz, který by si mohla přivodit na velké trampolíně v kryté zábavní hale, netušila, jak osudové rozhodnutí dělá.

Byla si jen částečně vědoma toho, že by nedostala žádné odškodné. Protože ale věděla, že má být opatrná, nedělala si s tím starosti a prohlášení podepsala. Pár minut poté skončila s vážným úrazem, po kterém ochrnula.

Grace vyrazila spolu s manželem do zábavního parku oslavit sedmé narozeniny jejich syna Matthewa, cituje server Foxnews.

V průběhu zábavy se rozhodla, že si zajde na velkou trampolínu, která byla nedaleko k dispozici. Stačila ale jedna špatná otočka při výskoku, která jí změnila život. Nestačila pořádně doskočit na nohy a dopadla na bok a krk.

„Bylo to jako rychlý pád na tvrdou zem,“ uvedla pro server khou.com. „Myslím, že ihned po dopadu jsem přestala cokoli cítit.“ Manžel, který opodál hrál vybíjenou, jí ihned přiběhl na pomoc.

Poranění míchy a ochrnutí 

Grace byla ihned převezena záchrannou službou do nedaleké nemocnice Baylor, kde o dva dny později podstoupila náročnou operaci. Diagnóza byla děsivá – těžké a pravděpodobně nevratné poranění míchy a ochrnutí od pasu dolů. V průběhu operace lékaři ženě odstranili úlomky obratlů, v místě zranění má nyní dvě titanové destičky, které ochraňují míchu a zároveň pomáhají držet stabilitu těla a hlavy.

I přes nepříznivou diagnózu a ochrnutí spodní části těla ale lékaři mluví o štěstí. Kdyby se totiž Grace jen o kousek pohnula před tím, než pro ni přijela záchranná služba, mohla na místě zemřít.

I když žije, nemá příliš optimistické vyhlídky. V současnosti je stále v nemocnici, může částečně používat ruce, a pohybuje se tak na invalidním vozíku.

„Lékaři mi říkají, že se to nejspíš nepovede, já ale věřím v Boha a vím, že jednou zase budu chodit. Postupuji den po dni,“ svěřila se Grace.

Náhrada za zanedbání bezpečnosti?

Grace, která se před úrazem vzdala jakékoli finanční náhrady podepsáním prohlášení a převzala veškerou zodpovědnost, si najala právníka a s manželem podali na zábavní park trestní oznámení pro nedbalost.

Doufají, že se jim povede vymoci alespoň nějakou náhradu. Provozní ředitel parku Mark Goldman se rodině hluboce omluvil a společnost jim také vrátila útratu, kterou v parku měli. Ta činila v přepočtu zhruba 2400 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám