Hlavní obsah

Plochost nohou změří speciální koberec

Novinky, Barbora Vaníčková

Problémy s plochými nohami pomáhá řešit nový diagnostický systém, který snímá informace o ploskách nohou. Stačí, abyste se jednoduše prošli po zhruba třímetrovém koberci a speciální program navrhne a vyfrézuje ortopedické vložky vhodné právě pro vás.

Článek

Digitální chodník měří asi tři metry. Systém umožňuje prostřednictvím tří samostatných modulů snímání a analýzu tlakových poměrů na plosce nohy statickou a dynamickou metodou. Pokud se na něj postavíte, provede detailní rozbor plosek vašich nohou, pokud se projdete, zhodnotí rovněž stabilitu a sesbírá informace o morfologii těla a chůze.

Výrobce ortopedických vložek David Mühlbach chválí především individuální přístup k pacientovi, který systém umožňuje. Počítačový program data získaná z koberce zpracovává a rovnou navrhuje vhodnou podobu ortopedických vložek do bot, kterou stačí jen poupravit. Nohy si můžete nechat změřit hned na třech místech v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Za krásu se nemusí vždy platit bolestí

Celosvětovým trendem dnešní doby je prodloužení věku a zmírnění projevů doprovázejících stárnutí. Možností, jak toho dosáhnout, je více. V boji s časem umí...

Jak na zpocené ruce a skvrny v podpaží

Především, je to lidské a dá se s tím žít. Ale pokud se vám to zdá příliš a komplikuje vám to společenské uplatnění, dá se to léčit. Hyperhidróza je totiž...

Výběr článků

Načítám