Hlavní obsah

Pasivní kouření na pracovišti zabíjí

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Profesor Konrad Jamrohzik z Královské koleje v Londýně jen ve Velké Británii zaznamenal sedm set případů rakoviny plic, srdečních chorob a mrtvice mezi zaměstnanci, kteří se stali oběťmi pasivního kouření na pracovišti. Proto tamní odborníci nabádají pracovníky, aby svým kolegům kouřit nedovolili.

Foto: Viera Žiaková
Článek

"Kouření na pracovišti, ale i v restauracích či klubech je prostě vražedný prostředek, který k nám na onkologická pracoviště ročně přivede stovky lidí. Ti se stávají oběťmi onemocnění, která jim způsobují kuřáci," tvrdí Jamrohzik.  

Tvrdé tažení

"Pokud tato místa oprostíme od kouře, ochráníme nejen zaměstnance a veřejnost, ale donutí to přestat kouřit tři sta tisíc kuřáků v celé Británii," dodal.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Kouříte v práci?

V Evropské unii je vlaštovkou mezi ostatními státy Irsko, které představilo komplexní národní program na redukci kouření na veřejných místech. Mimo Evropu uplatňují podobnou politiku ve Spojených státech a Austrálii.

"Prostor pro domluvu a komunikaci je pryč. Teď musí vláda jednat tvrdě. Není čas vysvětlovat. Kuřáci zabíjejí nejen sebe, ale všechny okolo," upozornil odborník.

Anketa

Kouříte v práci?
Ano, běžně
21,8 %
Jen občas
17,5 %
Vůbec, neoběžuji kolegy
17,8 %
Ne, jsem nekuřák
42,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 669 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám