Hlavní obsah

Omlazující triky s make-upem

Novinky, Eva Dvořáková

Postupem času na obličeji přibývá mimických vrásek, klesají víčka, vznikají pigmentové skvrny a další drobné vady na kráse. Bohužel to vše patří ke stárnutí pleti, která ztrácí elasticitu. Šikovnými triky si ale lze pár let ubrat.

Foto: Profimedia.cz

Pro rozjasnění pleti použijte bronzery, ale i speciální podkladové báze. Když správně projasníte lícní kosti a špičku nosu, vytvoříte dojem mladšího vzhledu a štíhlejší tváře.

Článek

Některé ženy mají to štěstí, že stárnou pomaleji než ostatní, ale jedno je jisté. Nikomu se nevyhnou typické znaky stárnutí pleti.

Dobrou zprávou je, že se proti nim dá relativně účinně bojovat. A to buď speciálními krémy určenými pro zralou pleť, nebo i speciálními triky s make-upem, které dopomohou k mladšímu vzhledu.

Plné rty

Plné rty jsou znakem svůdnosti a smyslnosti. Není ale potřeba si je nechat uměle „přifouknout“ botoxem. Na trhu najdete spoustu přípravků pro jejich přírodní, nebo jen optické zvětšení. Některé z nich obsahují chilli, nebo chladivou mátu, tedy složky, které rty jemně podráždí a ony samy zvětší objem.

Foto: Archiv firem

1.Lesk na rty Plump Pout, Avon, 229 Kč. 2. Clarins, 470 Kč. 3. Dior Lip Maximizer, 738 Kč. 4. FacEvolution, 560 Kč.

Pokud používáte rtěnky, zaměřte se na světlejší odstíny, vždy ale nezapomeňte na barvu nanést lesk. A to bezbarvý, nebo se třpytkami.

Pro optické zvětšení jej aplikujte do středu horního a dolního rtu. Další důležitou věcí je dostatečná hydratace rtů, díky které předejdete tvorbě malých vrásek.

Přepněte na hnědou

Černá tužka na oči je sice velmi častá a také oblíbená, nicméně na starší pleti může působit příliš tvrdě a celkově kvůli ní můžete vypadat starší, než ve skutečnosti jste. Zkuste si linky namalovat tmavě hnědou nebo oříškovou tužkou a víčka projasnit pudrovým stínem.

Projasněte se

Ještě jste neobjevila kouzlo rozjasňovačů? Nikdy není pozdě. Rozjasňovací se vyrábí báze pod make-up, rozjasnit pleť ale můžete i správně zvoleným bronzerem naneseným štětcem na lícní kosti.

Foto: Archiv firem

1. Rozjasňovač ve tvaru srdce, Makeup Revolution, 249 Kč. 2. Pěnové oční stíny s měsíčním třpytem, Dermacol, 149 Kč. 3. Automatická tužka s dlouhotrvajícím vysoce krycím efektem, Dermacol, 99 Kč. 4. Krémový rozjasňovač v tužce, Topshop.

Rozjasnit můžete i oční okolí, a to například koutek oka, nebo oblast pod obočím. K tomu vám dobře posloužit perleťový stín s nádechem do zlatava.

Jemným popraškem rozzáříte i špičku nosu a bradu (pokud vás netrápí mastná, lesknoucí se pleť), případně i oblast nad horním rtem.

Zaměřeno na obočí

Většina žen má s pokročilejším věkem problémy s příliš tenkým obočím. Odborníci proto radí zajít si ke kosmetičce, která upraví jeho tvar, případně jej dobarví, což může zásadně změnit výraz tváře.

Pokud je jen nevýrazné, nebo nepříliš husté, stačí si pořídit set na úpravu obočí, zkrotit jej voskem, poté domalovat, nebo využít služby tužek na obočí.

Na trhu najdete i paletky, které nabídnou několik krátkých kroků, jak si perfektní obočí vytvarovat. Sestávají z dokonalých formulí pro tvarování, vyplnění a zvýraznění obočí, díky nimž pouhými několika jednoduchými kroky vytvoříte moderní look.

Místo make-upu BB krém

Svěží a mladistvé pleti docílíte nejen pomocí rozjasňovačů, ale i výměnou textur make-upů a krémů. Pleť pod nánosem krycího make-upu možná bude sjednocená, ale postupem času ještě více vyniknou mimické vrásky.

Foto: Archiv firem

1. Pretty Easy Brow Palette, Clinique, 1300 Kč. 2. Omlazující BB krém Age Defense SPF 30, Clinique, 689 Kč. 3. Zkrášlující rozjasňující hydratační fluid, Dermacol, 269 Kč. 4. Stylingová pěna na obočí, Clinique, 530 Kč. 5. Korekční tyčinka

Proto vsaďte na jemné a zvláčňující BB a CC krémy, které v sobě obsahují rozjasňující složky a mají lehkou texturu, přesto ale se středně až vysoce krycími vlastnostmi.

Společně s bronzerem, který projasní lícní kosti a opticky zeštíhlí tvář, a korektorem, který zakryje akutní nedostatky pleti, tvoří skvělou kombinaci.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám