Hlavní obsah

Nová metoda slibuje zhubnutí o jednu konfekční velikost za dva týdny

Novinky, bok

Metod, jak pomocí konkrétního cvičení a diety shazovat přebytečná kila, je nespočet. Jedna z těch novějších nejenže slibuje zhubnutí o jednu konfekční velikost za pouhé dva týdny, ale zaujme také poněkud zvláštním složením konzumovaných potravin. Jedno je ale podle autorů dietního plánu jasné - účinky se určitě dostaví.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Nový cvičební program slibuje úpravu tělesných proporcí o jednu konfekční velikost.

Článek

Populární hubnoucí program Educogym je rozložen do 12 dnů a je připraven tak, aby pomáhal snižovat hodnoty tělesného tuku, zvyšovat svalovou hmotu a urychlil spalování tuků.

Základem jsou tři kroky specificky navržené pro každého jednotlivce – zaměření na problém, procvičení a výživa. Program se skládá z intenzívního tréninku a jídelníčku bohatého na tuky s nízkým podílem sacharidů.

Cvičební program na vlastní kůži vyzkoušela i redaktorka Collette Lyonsová. "Před nástupem na první hodinu mě pečlivě zvážili a změřili. Mám prý 36 procent tělesného tuku a jsem těžší, než bych měla být. Tak hurá na to," sdělila své dojmy před započetím programu Lyonsová pro Daily Mail.

Pod dohledem instruktorů cvičila během dne 15 minut zátěžová cvičení, poté následovalo 80 sedů lehů, aby urychlila metabolismus a zajistila si tak úbytek tuku, nikoli svalové hmoty.

Specifický jídelníček

Strava je neméně důležitou součástí programu, aby vše fungovalo tak, jak má. Neobsahuje cukry, zato je založena na potravinách bohatých na tuky (k obědu a večeři je příloha zelenina).

"Můj 12denní jídelníček představoval skutečné orgie – nechyběl steak, avokádo, ořechy nebo smetanové sýry. Samozřejmě v přesně stanovených dávkách. Teorií toho všeho prý je, že tím udržujete v těle stabilní hodnoty inzulínu, čímž dokážete spálit více kalorií," popisuje Collette.

Během programu je také striktně zakázán alkohol. "Opravdu to zafungovalo, za 12 dní jsem shodila 4,5 kilogramu a v pase a přes boky mám o pět centimetrů méně. Ale už nechci do konce života vidět avokádo," dodala s úsměvem Collette.

Jak to funguje

Zana Morrisová, vedoucí cvičebního programu, vysvětlila, na jakém principu to všechno funguje.

"Je to jednoduché. Přebytečný tuk (hlavně v oblasti břicha) se tvoří proto, že tělo uvolňuje příliš mnoho inzulínu. Pokud se jeho hodnota stabilizuje, dojde během krátké doby k regulaci tohoto tuku. K nadměrnému uvolnění inzulínu dochází při konzumaci potravin, u některých více, u jiných méně. Jedinou skupinou, u které k tomuto uvolnění nedochází, jsou tučné věci. Proto je můj plán založen na stravě s vysokým obsahem tuku (avokádo, ořechy, semínka, smetanové sýry). Rozhodně zapomeňte na světlou rýži, těstoviny, mléko i oblíbenou zeleninu, většinu ryb nebo vejce," vysvětlila celý princip cvičitelka.

Typickým příkladem "dietního" procesu je tak třeba uzený losos se smetanovým sýrem k snídani, k obědu pak třeba salát s piniovými oříšky, avokádo či vhodná ryba s parmezánem, k večeři pak losos nebo steak s osmaženou zeleninou a smetanovou omáčkou.

Tipy od cvičitelky, jak dosáhnout co nejlepších výsledků
1. Jezte, jen když máte opravdu hlad.
2. Nepodvádějte. Čím více "nepříznivých" sacharidů si do jídelníčku dodáte, o to pomaleji se dostaví výsledky.
3. Používejte rozličné bylinky a koření – buďte vynalézaví.
4. Konzumujte dostatek ořechů a semen.
5. Jezte dostatek tuku – aby tělo mohlo spalovat vaše vlastní tuky, potřebuje dostatek energie.
6. Bílé ryby konzumujte s olivovým olejem.
7. Nezapomínejte na intenzívní cvičení.

Reklama

Související články

Mlsání v rizikovou dobu zhatí plány zhubnout

Mnozí odborníci jsou toho názoru, že není zdravé jen bezhlavě hubnout a nedopřávat si nic, co by mohlo snahu o udržení váhy zhatit. Občasné mlsání je někdy...

Nadváha v dospívání? Doživotní trauma

V dospívání si jedinec začíná uvědomovat sám sebe a těžko hledá jistotu a sebevědomí. Se sebepoznáváním se pojí také větší důraz na fyzický vzhled a tělesnou...

Výběr článků

Načítám