Hlavní obsah

Muži se špatným srdcem se prý nemusí striktně vyhýbat sexu

– JACKOSNVILLE
Novinky, Famous

Sexu se muži s chronickým selháním srdce bát nemusejí. A to i přesto, že se dosud vědci obávali, že pohlavní styk může být příliš velkou zátěží pro srdce. Podle odborníků z Mayo Clinic sex naopak může srdci prospívat, tedy pokud se dotyčný nepouští zrovna do erotické gymnastiky.

Článek

Problémem však většinou je, že muži s chronickými srdečními problémy mohou ztratit zájem o sex kvůli únavě, depresi a vedlejším účinkům léků. Mnozí z nich se také obávají, že by sexem svému srdci ještě více ublížili.

Odborníci posbírali data z několika výzkumů a klinických testů chronického selhání srdce, sexuální aktivity a sexuálních funkcí a zjistili, že maximální srdeční tep během soulože je nižší než maximální tep, kterého srdce dosahuje při běžných denních aktivitách, jako jsou chůze do schodů, procházka či úklid bytu.

Muži s chronickým selháním srdce až v 70 procentech případů zaznamenají poruchu erekce. To souvisí nejčastěji s faktem, že méně cvičí, nebo mají problémy s krevním oběhem, následkem čehož dojde k omezení průtoku krve v penisu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám