Hlavní obsah

Muži nechtějí vyzáblé ženy

SYDNEY

Mezi muži obdivují vyzáblé modelky už jen návrháři. A ti jsou většinou gayové. Heterosexuální pánové totiž ve své většině dají přednost protějšku s plnějšími tvary, placatá ramínka na módní oblečení jsou out.

Foto: Profimedia.cz

Nevšímá si vás? Možná jste příliš hubená.

Článek

Z průzkumu mezi šedesáti tisíci čtenáři pánského magazínu FHM vyplynulo, že nejatraktivnější jsou prý ženy s postavou konfekční velikosti 38 až 40. Z šedesáti tisíc oslovených mužů čtyři pětiny tvrdily, že je více přitahují ženy s konfekční velikostí 38 a 40 než velikost 34 alias XS.

Nejvíce mužů toužilo po velikosti 38, to bylo 41 procent dotázaných, na druhém místě byla velikost 40, kterou upřednostňuje 39 procent dotázaných a jen 20 procent toužilo po velikosti 34.

Zanedbatelná pětina čtenářů zvolila velikost 34 jako ideální typ dívčí postavy, zatímco velikosti 38 a 40 spolehlivě pokořily hubenější rivalky. To dokazuje jednu věc, dámy, kopněte do sebe pivo, pochutnejte si na hamburgeru a my vás budeme milovat,“ tvrdí šéfredaktor australské edice magazínu FHM Ben Smithurst.

Ženy chtějí být štíhlejší, než se líbí mužům

Podle Julie Thomsonové, ředitelky nadace The Butterfly Foundation pro boj s poruchami příjmu potravy a zdravé vnímání těla, je podobný výzkum k ničemu. „Jen činí z žen hmotné věci a stále opakuje, že se muži na ženy dívají stále jen zvnějšku,“ míní Thomsonová.

Expertka na anorexii a bulimii Marika Tiggemannová z Flinders University v australském Adelaide tvrdí, že průzkum časopisu jen potvrdil závěry jejího vlastního výzkumu.

„Zjistili jsme, že ženy chtějí být hubenější víc, než co se mužům líbí. Mužská představa o štíhlosti je ´mohutnější´ než představa žen. Naneštěstí si spousta lidí myslí, že hubenost dokazuje, že je člověk disciplinovaný a dokáže se ovládat, zatímco být tlustý znamená být slaboch,“ uvedla Tiggemanová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám