Hlavní obsah

Muži hubnou snadněji než ženy, rychleji spalují

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Podle studie zveřejněné v britském časopise Journal of Human Nutrition and Dietetics je hubnutí pro muže mnohem jednodušší záležitostí než pro ženy. Prokázala to studie britských vědců pod vedením doktora Justina Lavina.

Článek

Za dvanáct týdnů trvání výzkumu zhublo 91 procent mužů z pokusné skupiny o 5 procent své tělesné hmotnosti. Za stejnou dobu shodilo stejné procento hmotnosti jen 53 procent žen. Podle údajů zmíněné studie byl průměrný úbytek u žen 6 kilogramů, zatímco u mužů téměř 9,5 kilogramu. 

Podle odborníka na výživu Lavina existuje řada důvodů, proč je shazování nadváhy pro muže snazší.

Předsudky odrazují

Jedním z nich je fakt, že muži mají větší svalovou hmotu než ženy a tudíž rychleji spalují energii. Problémem ale je, že pouze silně motivovaní muži jsou ochotni přihlásit se do programů na snižování hmotnosti, protože se vesměs jedná o ženské prostředí.

"Hubnutí je převážně záležitostí žen, ale nemusí tomu tak být vždy. Se zvyšujícím se počtem obézních mužů by se měla i rozšiřovat i možnost volby pro všechny, kteří se rozhodli zhubnout," povzbudil Lavin.

Přestože v britské populaci převažují obézní muži nad ženami, obecně panuje mylný názor, že zhubnout se snaží výhradně ženy. To vede ke stálému růstu obezity u mužů, kteří mají pocit, že programy na hubnutí se pro ně nehodí.

Anketa

Snažíte se v současné době zhubnout?
Ano a úspěšně
28 %
Ano, ale nedaří se mi to
54,7 %
Ne
17,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1089 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jen málo lidí hubne rozumně a efektivně

Hubnout se snaží milióny lidí. Drtivá většina těchto pokusů však končí krachem. Kvůli neznalosti. Lidé si myslí, že ke zhubnutí stačí dieta a pevná vůle....

Výběr článků

Načítám