Hlavní obsah

Matka i její čtyřletá dcerka bojují s rakovinou. Onemocněly pár týdnů po sobě

O tom, že nás osud někdy opravdu těžce zkouší, vypráví příběh Terri Bainbridgeové a její dcery. Letos jim oběma lékaři diagnostikovali rakovinu. Terri bojuje s agresivním karcinomem prsu a její čtyřletá dcerka Billie má neoperovatelný nádor na mozku. Obě se teď snaží být každou volnou chvilku spolu.

Článek

Lékařské diagnózy přišly jen několik týdnů po sobě, píše server Daily Mail.

Terri zjistili nemoc jako první. V únoru podstoupila amputaci prsu, při níž jí byl odstraněn i velký nádor. Při dalších operacích jí odebrali také část lymfatických uzlin.

Když její dcerce Billie začalo být v červnu špatně, rodina si myslela, že jde jen o reakci na matčinu nemoc. Jenže pak začala holčička ztrácet rovnováhu, změnil se jí hlas, začala jí padat víčka a následovaly potíže s polykáním, začala slintat.

"Nejdřív jsem si myslela, že prostě jen zlobí a dělá hlouposti a nabádala jsem ji, ať toho nechá. Jenže pak...", vzpomíná Terri. "Vypadalo to, jako by dostala mrtvici."

Magnetická rezonance odhalila u její dcerky neoperovatelný nádor v mozkovém kmeni o velikosti menšího pomeranče. Lékaři se domnívali, že musel vzniknout před několika měsíci.

Neumře ona ani já, říká odhodlaně matka

"Když jsem se dozvěděla, že mám rakovinu, vyplakala jsem moře slz při představě, že tady nechám manžela, Billie a jejího mladšího bratra Joea samotné. Více se totiž staráte o lidi, které milujete, než sami o sebe," vzpomíná Terri. "Ale když jsem se dozvěděla o nemoci Billie, říkala jsem si: na mně nezáleží ani v nejmenším. Kéž bych měla tu nemoc já a ne ona."

Billie právě dokončila radioterapii v univerzitní nemocnici v Londýně a snášela ji prý velmi dobře. "Usmívá se, chodí na procházky, je to prostě ona," říká její 34letý otec Sam. Radioterapie ale zmenší nádor u dětí jen na dobu 6 - 12 měsíců, pak začne znovu růst. Další léčbu v Británii už Billie nemůže přijmout. "Radioterapie zabere na nádor jen jednou, příště už na to nejspíš nebude reagovat," vysvětlila Terri Bainbridgeová.

Její jedinou, i když velmi malou šancí je léčba na klinice v Texasu. Rodina se teď snaží sehnat v přepočtu téměř šest miliónů korun, aby dívenku mohla do Spojených států poslat.

Její čtyřicetiletá maminka Terri právě absolvuje pětitýdenní radioterapii v místní nemocnici blízko svého domova v Exeteru v oblasti Devon. Nemoc své dcery zvládá podle manžela velmi dobře. "Komunikuje a chová se k Billie jakoby nic a každý den je s ní, i když se po radioterapii cítí špatně," říká Sam. "A každý den se počítá."

"Zjistila jsem si, že mám asi 40procentní šanci žít ještě pět let," říká Terri. "Ale už samotný fakt, že se cítím lépe, než dřív mě přiměl věřit, že rakovina je pryč a nevrátí se."

Terri je bojovnice a tvrdí, že ví, že může umřít, ale nechce to dopustit. "A budu dělat všechno pro to, aby se to nestalo ani Billie," říká odhodlaně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám