Hlavní obsah

Kvůli dítěti odmítla léčbu rakoviny, zemřela tři dny po porodu

Novinky, bok

Danielle Janofskyová byla v šestém měsíci těhotenství, když ji začaly trápit bolesti břicha. Po návštěvě lékaře si vyslechla děsivou diagnózu – rakovina, která se rozšířila do různých částí těla. Nabídnutou léčbu žena odmítla, kvůli nenarozenému dítěti. Dítě zachránila, sebe už ne. Zemřela tři dny po porodu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Danielle v květnu roku 2015 podstoupila zákrok, při kterém jí bylo odstraněno nebezpečné znaménko na kůži, u kterého se potvrdila rakovina, uvádí server Daily Record. Od té doby chodila na pravidelné kontroly, vše vypadalo v pořádku.

V únoru letošního roku, když byla v šestém měsíci těhotenství se svým druhým dítětem, se u ní začaly objevovat velmi silné bolesti břicha. Okamžitě navštívila lékaře, který stanovil hrozivou diagnózu – rakovina kůže, která se rozšířila do dalších orgánů v těle (jater, ledvin, žaludku a mozku).

Lékař ihned stanovil potřebnou léčbu, Danielle ale odmítla. Život nenarozeného dítěte pro ni byl důležitější než její vlastní. Potomka chtěla donosit co nejblíže k termínu porodu, přibližuje příběh cbnnews.

Koncem února, jen pár týdnů po vyřčení diagnózy, porodila císařským řezem syna. O tři dny později zemřela.

Daniellina matka Barbara na památku své dcery napsala na sociální síti krátký příběh.

„Dcera s manželem měli krásnou holčičku jménem Avery, která vypadala přesně jako její maminka. Byli šťastní a velmi zamilovaní. Koupili farmu, začali budovat nový domov, jejich rodina se měla brzy rozrůst o malého chlapečka. Byla šťastná jako nikdy předtím. Jednoho dne se ale objevila zrůdná bestie. Během několika dní tato bestie zničila její tělo, které selhávalo. Obětovala se, aby zachránila svého syna, krásného chlapce jménem Jake. O tři dny později byla pryč,“ uvedla matka v srdceryvném rozloučení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám