Hlavní obsah

Kůže kolem piercingu může nenávratně omrznout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Když přijde dítě domů s piercingem na obličeji, mnoha rodičům zprvu vstávají vlasy hrůzou. Je to podle většiny nich neestetické. Bohužel ani lékaři v zimním období tento šperk nevidí rádi. Pokud teplota klesne pod nulu, hrozí nebezpečné omrznutí tkáně v okolí kovového piercingu.

Článek

Přestože se Evropě dosud mrazy úspěšně vyhýbají, nelze spoléhat na to, že opravdu neudeří. A právě teploty nízko pod bodem mrazu, jež lákají k zatím odpíraným zimním sportům, mohou způsobit nedozírné škody na nezakryté pokožce, jež se pyšní četnými kovovými ozdobami.

Důvod? Piercing se totiž vlivem nízkých teplot rychleji ochlazuje a je lepším vodičem než podkožní tuk. Může se proto stát příčinou lokálního podchlazení a omrzlin. Prvním příznakem poškození kůže je pocit pálení. Nejvíce je přitom ohrožen nos. Proto lékaři doporučují nechat tyto ozdoby až na teplejší měsíce.

Reklama

Související témata:

Související články

Piercing - ozdoba těla i duše

Piercing patří mezi velmi módní záležitost. Mnozí po něm touží především z důvodu odlišení se, chtějí tak vyjádřit své já, aby svět viděl, že jsou jiní...

Výběr článků

Načítám