Hlavní obsah

Kdo chrápe, spálí v noci víc energie, tvrdí vědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří chrápou a mají dýchací problémy, zřejmě ve spánku spalují více kalorií. Ti, kdo trpí nejtěžší formou spánkové apnoe, spálí v noci o 373 kalorií více než ve dne ve srovnání s těmi, kdo mají jen mírné příznaky.

Foto: Profimedia.cz

Spánková apnoe mnohdy neumožňuje dobře si v noci odpočinout.

Článek

Tvrdí to vědci z Kalifornské univerzity, s tím, že za to pravděpodobně mohou změny nervového systému vyvolané touto poruchou.

Silné chrápání zpravidla velmi obtěžuje partnera, ale může být příznakem mnohem vážnějších problémů u chrápajícího. Spánková apnoe, při níž člověk během spánku přestane několikrát na několik sekund dýchat, neumožňuje dobře si v noci odpočinout.

Takoví lidé jsou pak během dne velmi ospalí, mají obvykle větší chuť k jídlu a jsou liknavější k cvičení. Tato porucha je také spojena s větším rizikem vysokého krevního tlaku a kardiovaskulárních problémů.

Reklama

Související témata:

Související články

Chrápání prý ovlivňuje poruchy erekce

Nedávné prohlášení profesora Hörmanna z univerzity v Mannheimu působilo jako poplašná zpráva. Pan profesor vyslovil vážné varování, které se týkalo možné...

Chrápání obtěžuje, ale také ohrožuje

Spát vedle partnera, jenž chrápe, je velmi vysilující a málokdo to vydrží. I z tohoto důvodu mnoho párů raději spí v oddělených ložnicích. Chrápání, ale také...

Výběr článků

Načítám