Hlavní obsah

Jeden joint marihuany je horší než pět cigaret

– WASHINGTON
Novinky, Famous

Přestože zastánci kouření marihuany s vědci rozhodně nebudou souhlasit, kouření marihuany je pro zdraví člověka prý škodlivější než kouření tabáku. Jediný joint má prý mnohem horší účinky než pět najednou spotřebovaných cigaret.

Článek

Vědci, kteří publikovali svou studii v odborném časopise Thorax, tvrdí, že kuřáci marihuany si stěžují na sípot, kašel, tlak na prsou a zahleněnost. Škodlivé látky působí zúžení jemných kapilár v plicích, které jsou důležité pro transport kyslíku a oxidu uhličitého ke krevním cévám a od nich.

Kouření marihuany také poškozuje velké cesty - průdušky a průdušnice. Blokuje tok vzduchu a nutí plíce pracovat usilovněji. Čím více jointů (ubalených cigaret marihuany) kuřák zvládne, tím jsou jeho zdravotní problémy a poškození větší.

Podle expertů souvisí škody způsobené v plicích se stylem kouření marihuany. Nepoužívá se téměř nikdy filtr a dým má vyšší teplotu. Kuřáci mají tendenci natáhnout kouř z marihuany hlouběji do plic a držet ho tam déle.

Reklama

Související články

Drogy zkusil už každý čtvrtý Čech

Alespoň jednou za život vyzkoušelo nějakou psychoaktivní látku, tedy drogu na 22,3 procenta Čechů. Ovšem mezi mladými lidmi ve věku 18 až 24 let má takovou...

Výběr článků

Načítám