Hlavní obsah

Jaké nápoje vám pomohou ke štíhlejší postavě

Novinky, lin

Nechala jste hubnutí do plavek na poslední chvíli a teď zpytujete své svědomí a snažíte se všechno dohnat? Podpořte shazování přebytečných kil pitným režimem. Poradíme vám, jaké nápoje vaši snahu podpoří!

Foto: Profimedia.cz

Voda s citrónem vás osvěží, zároveň nakopne metabolismus.

Článek

Pravidelný pitný režim patří mezi základní stavební kameny zdravého životního stylu. Vedle vyváženého jídelníčku a pohybu totiž podporuje hubnutí a správné fungování lidského organismu.

1. Voda

Připadá vám voda příliš obyčejná? Právě naopak. Čistá voda je důležitá pro správné fungování lidských buněk a pomáhá tělu pracovat efektivněji. Navíc se díky ní cítíme dříve plní a jíme jen tehdy, když máme opravdu hlad.

Co se týče množství vody, které bychom měli vypít, obecně se doporučuje osm 250ml sklenic denně, ale nejedená se o pevně stanovené pravidlo.

„Je to množství, od kterého je dobré se odrazit, ale vše je individuální,“ říká výživová poradkyně Jessica Cordingová. Důležité je zamyslet se nad tím, jaká je naše celková životospráva a kolik času trávíme denně fyzickou aktivitou.

2. Káva

Pitím kávy se z vás najednou nestane supermodelka, ale pravdou je, že vám pár šálků denně může s hubnutím pomoci. Kofein obsažený v kávě totiž pomáhá spalovat energii, a to i v případě, že jen sedíte na židli, navíc výrazně snižuje chuť k jídlu a riziko přejídání.

Při pití kávy ale nepočítejte jen s pozitivními účinky. Může způsobovat i nervozitu, bušení srdce a zvýšené pocení. Nepřekračujte proto doporučenou dávku 400 miligramů kofeinu denně.

3. Mátový čaj

„Máta je přírodním pomocníkem v potlačování chuti na jídlo,“ říká nutriční terapeutka Beth Warrenová pro server Womenshealth. Ochuťte si s ní vodu, nebo si uvařte čaj ze sušené nebo čerstvé máty a uvidíte, že zaženete chutě a zároveň do sebe dostanete daleko více tekutin.

4. Voda s citrónem

Tajný trik celebrit. Tak bychom mohli nazvat obyčejnou vodu se šťávou z čerstvých citrónů. Dopřejte si ji teplou nalačno a uvidíte, že tak rozproudíte nejen svou mysl, ale i metabolismus a vylučovací soustavu. Pokud teplou či vlažnou vodu nesnesete, pak vsaďte klidně i na studenou a popíjejte ji v průběhu celého dne. Zabráníte tak mimo jiné i nafouklému břichu.

Foto: archiv firem

Kávovar, Tchibo, 2299 Kč. Termoláhev, Zoot, 949 Kč. Mátový čaj, Ecce Vita, 118 Kč. Set pro přípravu výběrové kávy, Doubleshot, 1650 Kč. Ekologická láhev na vodu, Urbanlux, 499 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám